Kinigetikos Pylis (7)

Στην απελευθέρωση 300 φασιανών πέρασε σήμερα το απόγευμα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης, παρουσία ανθρώπων του Δασαρχείου Τρικάλων, σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού της θηρευτικής του περιφέρειας, ώστε με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, ο αριθμός του εν λόγω θηράματος να είναι ικανοποιητικός.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών ανάμεσα σε Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης και του Δασαρχείου Σερρών, επήλθε η έγκριση από την Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, μέσω της οποίας απελευθερώθηκε η δωρεάν χορηγία των 300 πτηνών από το κρατικό εκτροφείο του Δασαρχείου Σερρών προς τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Μανούρας & το μέλος του Συλλόγου κ. Γ. Τσουτσόπουλος, ταξίδεψαν σήμερα το πρωί ως τις Σέρρες, όπου εκεί είχαν συνάντηση με την υπεύθυνη Θήρας του Δασαρχείου Σερρών κα Δήμητρα Γατίδου, παίρνοντας το τελικό «ΝΑΙ», για την παραλαβή των πουλιών, τα οποία έφτασαν στην Κυνηγετική Περιοχή αρμοδιότητας του Συλλόγου σήμερα το απόγευμα μέσα σε συστοιχίες ειδικών κλωβών μεταφοράς, για να απελευθερωθούν σε όλες τις πεδινές Κοινότητες & στα ριζά του Ροπωτού, αναλογικά με τον αριθμό των κυνηγών που αδειοδοτούνται μέσω Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης.

Σε δηλώσεις του στο PyliNews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θαν. Μανούρας, ανέφερε πως…«Ευχής έργον θα ήταν τα πουλιά να εγκλιματιστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και καλύτερα στον βιότοπο των περιοχών απελευθέρωσής τους, κάτι στο οποίο μπορούν και οι συνάδελφοι κυνηγοί να βοηθήσουν, μετριάζοντας τα εκπαιδευτικά ακόμα και στις ζώνες εκγύμνασης, που είναι γνωστές σε όλους τους κυνηγούς της περιοχής μας, ενώ η προτροπή του Συλλόγου είναι κατά τους μήνες Μάιο & Ιούνιο, να σταματήσουν τα εκπαιδευτικά ακόμη και σε αυτές τις ζώνες, ώστε να καταφέρουν τα νέα αυτά πουλιά εμπλουτισμού, να καταφέρουν να φωλεοποιήσουν, δημιουργώντας ενδημικούς πληθυσμούς, που θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο και για εμάς, για τα ίδια τα πουλιά, αλλά και για την περιοχή, που θα ομόρφυνε ακόμη περισσότερο οπτικά(βλέποντας κάποιος πουλιά σε αγρούς και δρόμους, αλλά & ακουστικά με τα ερωτικά κελεύσματα των αρσενικών στις πιθανές συντρόφους τους.»

Τέλος ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την κα Γατίδου, το Δασαρχείο Σερρών για την ευγενή παραχώρηση των πουλιών, το Δασαρχείο Τρικάλων, αλλά & όλους τους άλλους που βοήθησαν μέχρι την τελική απελευθέρωση των φασιανών.

Kinigetikos Pylis (1)

Kinigetikos Pylis (3)

Kinigetikos Pylis (4)

fas

f2

f3

f4

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…