106212-mitsiodras21b1280

Μέσα σε 72 ώρες, ανακοινώνεται νέος σχεδιασμός, σε ένα κλίμα πλήρους αιφνιδιασμού των πάντων και με υπαρκτό το ενδεχόμενο να τιναχθεί το σύστημα Υγείας στον αέρα…

Ο κύβος ερρίφθη. Κυβέρνηση και επιστήμονες αποφασίζουν σήμερα επίσπευση των μέτρων κατά της Όμικρον, προκειμένου να αποφευχθεί «τσουνάμι» κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Στις 9.30 το πρωί, πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπως γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζουν οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι αναμένεται να εισηγηθούν αυστηρά μέτρα και άμεσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, είναι πολύ πιθανή η επίσπευση των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί τη Δευτέρα, με ημερομηνία έναρξης την 3η Ιανουαρίου.

Είναι προφανές πως η χθεσινή επιδημιολογική εικόνα, με το συντριπτικό ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων, αλλά και το…ποτάμι των κρουσμάτων που αναμένεται τις επόμενες μέρες, ανατρέπουν άρδην τους αρχικούς σχεδιασμούς…

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε χθες πως δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρώιμης εφαρμογής των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί, πάντα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Άφησε, ωστόσο, ανοικτό το σενάριο να υλοποιηθεί η απειλή για τη μουσική στα κέντρα με τους όρθιους πελάτες, εκτιμώντας πως θα αποτραπεί έτσι ο ακραίος συνωστισμός και η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Αιφνιδιασμός

Αν και χαρακτηρίζουν ως «αναμενόμενη» την έκρηξη των κρουσμάτων λόγω της Όμικρον, οι υπεύθυνοι φαίνονται εμφανώς αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων, ανησυχώντας (επιτέλους) για το ενδεχόμενο να υπάρξει πίεση στο ήδη πιεσμένο σύστημα Υγείας.

Υπό το βάρος μίας κρίσιμης κατάστασης και ώρες μετά την ανακοίνωση των πρoηγούμενων μέτρων, η Κυβέρνηση προσπαθεί να στρίψει το τιμόνι σε άλλη κατεύθυνση. Λαμβάνει πλέον υπόψη την αύξηση κατά 370% στα κρούσματα στην Αττική, το ενδεχόμενο να πιεστεί το ΕΣΥ από τη μαζικότητα των νέων λοιμώξεων και σκέπτεται πιο σοβαρά τα νοσοκομεία, που δεν έχουν προλάβει να πάρουν «ανάσα» από το σφοδρό κύμα που προκάλεσε η Δέλτα.

Πρόκειται για μία εξόχως αντιφατική εικόνα, η οποία προκαλεί στους πολίτες τουλάχιστον εκνευρισμό και ανασφάλεια. Παραμένουν τα ερωτήματα για τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, ενώ αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα μέτρα για τα γήπεδα.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσπαθεί να καλύψει τα ενδεχόμενα, ερχόμενη σε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα συνδράμουν τα νοσοκομεία της Αττικής στην περίπτωση που η κατάσταση βρεθεί εκτός ελέγχου…

Πηγή:iatronet.gr (Δημ. Κ.)

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…