tsounami

Tσουνάμι χτύπησε την Παλού στην Ινδονησία μετά τον σημερινό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ, ενώ είχε αρθεί η σχετική προειδοποίηση.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να ουρλιάζουν και να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς αντιλαμβάνονται τελευταία στιγμή το μέγεθος και τη δύναμη των κυμάτων. Ήδη υπάρχουν οι πρώτες αναφορές για θύματα και αγνοούμενους, ωστόσο τίποτα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

«Συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε ασφαλείς περιοχές και να μένουν μακριά από κατεστραμμένα κτίρια» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Sutopo Purwo Nugroho, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας για την Αντιμετώπιση Καταστροφών

Η επικεφαλής της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας της Ινδονησίας BMKG, σύμφωνα με το BBC πως το τσουνάμι έχει πλέον υποχωρήσει. «Η κατάσταση είναι χαοτική. Άνθρωποι τρέχουν στους δρόμους και τα κτίρια κατέρρευσαν. Υπάρχει ένα πλοίο στη μέση του δρόμου», πρόσθεσε.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Ινδονησίας, επιβεβαίωσε πως ο σεισμός στο Σουλαβέζι πυροδότησε τσουνάμι, όπως αναφέρει το Associated Press.

koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Σκοτεινές μεθοδεύσεις για πυρηνικό εργοστάσιο στην Ελλάδα! Καταγγελία των Πράσινων -Οικολογία στην επέτειο του Τσερνομπίλ

Στην υλοποίηση του κρυφού σχεδίου της να λειτουργήσει πυρηνικό εργοστάσιο με ελληνική χρημ…