apla copy

Συχνά περιπλέκουμε τα πράγματα περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Όσο πιο πολύ απλοποιούμε, όσο περίπλοκες καταστάσεις και αν προκύπτουν, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Αν αισθανόμαστε κάποια από τα παρακάτω, σημαίνει ότι κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη, επαγγελματική η προσωπική, χωρίς απαραιτήτως να είναι!

> Αν προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις δύσκολες καταστάσεις… Σίγουρα κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα, όμως όταν μπορείς, και αντέχεις να προσπαθήσεις, σημαίνει ότι έχεις κουράγιο και καρδιά με δύναμη.

> Όταν φτάνουμε να συνειδητοποιούμε ότι κάνουμε συχνά συμβιβασμούς στις αξίες και στις αρχές μας σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε πιστοί στις πεποιθήσεις μας. Αυτό που είμαστε και όσα πιστεύουμε, αντικατοπτρίζονται σε όσα κάνουμε. Ας δείξουμε στην πράξη όσα ελπίζουμε και ονειρευόμαστε να είμαστε.

> Συχνά αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικές είναι κάποιες αποφάσεις που λαμβάνουμε παρά μόνο όταν κάνουμε λάθος. Με δυο λόγια, βιαζόμαστε. Οι λανθασμένες αποφάσεις μπερδεύουν τη ζωή μας και μπορεί να βλάψουν την δουλειά μας και το μέλλον μας. Πριν από οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στη διάθεσή μας και δεν καταλήγουμε κάπου γνωρίζοντας τη μισή αλήθεια.

> Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά είναι να προσπαθούμε να ελέγχουμε τα πάντα. Πολύ συχνά, το πιο σοφό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταφέρουμε να ελέγξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, παρά το τι γίνεται γύρω μας.

> Σίγουρα θα δημιουργήσουμε περιπλοκές όταν υποσχόμαστε πολλά και προσφέρουμε λιγότερα. Είναι καλύτερα να υπόσχεσαι κάτι λιγότερο –όταν συνειδητοποιείς ότι είναι αδύνατον και όχι γιατί δεν θες να προσπαθήσεις- και να τα καταφέρνεις περισσότερα παρά το αντίθετο.

> Οι καταστάσεις χειροτερεύουν όταν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε εγκαίρως ανθρώπους ή συνθήκες. Το να καταφέρνουμε να «αφήσουμε» κάτι να «πάει στο καλό», που λέει και ο λαός, αποδεικνύει ότι είμαστε πολύ πιο δυνατοί από ότι νομίζουμε.

> Η διαρκής ανησυχία περιπλέκει τη ζωή μας καθημερινά και μπορεί να αποβεί πολύ καταστροφική. Το να ανησυχούμε συνέχεια και για όλα δεν σημαίνει ότι θα εμποδίσουμε το κακό να γίνει, σημαίνει απλώς ότι απομακρυνόμαστε από τον απολαύσουμε και το καλό.

> Όλοι συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, αλλά το να το κάνουμε καθημερινά και σχεδόν με όλους γύρω μας σημαίνει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει με τη δική μας αυτοπεποίθηση. Ας κάνουμε focus στο να βελτιώσουμε τον εαυτό μας από το να θαυμάζουμε υπερβολικά τους άλλους γύρω μας.

> Το να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε για να κάνουμε focus στα σημαντικά σημαίνει ότι δεν μπορούμε να οργανώσουμε ούτε τον εαυτό μας ούτε τους άλλους γύρω μας. Ας εστιάσουμε σε όσα κρίνουμε ότι απαραιτήτως χρειάζεται να διαχειριστούμε οι ίδιοι, και άμεσα, κι ας αφήσουμε τα υπόλοιπα για αργότερα ή σε άλλους.

> Η τελειομανία είναι σίγουρα απαραίτητο συστατικό της προόδου, αλλά πολλές φορές οι υπερβολές οδηγούν σε περιθωριοποίηση και, αρνητική, αυτοκριτική άνευ λόγου. Ας απλοποιήσουμε τα πράγματα και ας αναγνωρίσουμε ότι ζούμε σε έναν ατελή κόσμο, διόλου αγγελικά πλασμένο. Και ότι έχουμε και εμείς όρια!

> Η αναζήτηση της διαρκούς αποδοχής των άλλων λειτουργεί σαν ένα επικίνδυνο ναρκωτικό. Μακροχρόνια μπορεί και να μας βλάψει πολύ. Δεν πειράζει και να μην ακούμε συγχαρητήρια διαρκώς για να πιστέψουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.

> Όταν αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι όλοι μας χρωστούν και ότι μας άξιζαν πολλά περισσότερα απ’ όσα μας συμβαίνουν, τότε πρέπει πραγματικά να αρχίσουμε να ανησυχούμε. Ας θυμόμαστε πάντα ότι ο καθένας επιλέγει τη ζωή του. Και, ναι, οι κρίσεις στερούν σε πολλούς, πολλά και αδίκως, όμως συνήθως αυτοί που γκρινιάζουν για όσα μεγαλεία θα έπρεπε να έχουν, δεν είναι και πάντα αυτοί που τα αξίζουν…

Πηγή:kariera.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…