epimelhthrio-larissas_3

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Αδάμ στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Αδάμ, την περασμένη χρονιά, το 2015 υπήρξε αρνητικό ρεκόρ στο κλείσιμο επιχειρήσεων στη Λάρισα, καθώς έβαλαν «λουκέτο» 1109 επιχειρήσεις, δηλαδή περίπου τρεις την ημέρα!

Με αρκετά καυστικό ύφος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επέκρινε την κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας ότι «δυστυχώς σήμερα αισθανόμαστε πως έχουμε πάρει διαζύγιο επιχειρήσεις και κυβέρνηση, ενώ θα έπρεπε κατά την άποψή μας να είμαστε σε ένα σύμφωνο συμβίωσης και όχι σε κατάσταση διαζυγίου.

Αναλύοντας το παραπάνω σκεπτικό, εξήγησε ότι «η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε λάθος δρόμο. Σαφώς συμφωνούμε ότι το κράτος χρειάζεται έσοδα για να λειτουργήσει, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν είναι εστιασμένο στην εισπρακτική πολιτική. Αδυνατούμε ως επιχειρήσεις να ανταποκριθούμε σε αυτή τη λογική. Χρειάζεται να αλλάξουμε ρώτα εστιάζοντας στην ανάπτυξη. Μόνο έτσι θα λυθεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας, η ανεργία, αν οι επιχειρήσεις έχουν κίνητρο να προσλάβουν ανθρώπους. Μόνο έτσι θα έρθουν έσοδα στα ταμεία. Όταν θα έχουμε τζίρο θα πληρώνουμε και φόρους και ΦΠΑ.»

Επιπρόσθετα, επικαλέστηκε πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα η οποία αποκαλύπτει πως από το 1975 μέχρι σήμερα παράχθηκαν 119.000 νόμοι και 250 φορολογικά νομοσχέδια στη χώρα μας, ενώ στην Αμερική έχουν γίνει , μόλις 10 φορολογικά νομοσχέδια.

Πηγή: onlarisa.gr

Load More Related Articles
Load More In Λάρισα
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…