dog-grooming-e1458837922359
Οι σκύλοι έχουν διαφορετικά τριχώματα, σε μέγεθος και υφή και κάθε ένα θέλει διαφορετική περιποίηση. Αν θέλετε να περιποιείστε σωστά το σκύλο σας, είναι πολύ σημαντικό να μάθετε τι χρειάζεται το τρίχωμα του.
 Άτριχο
Μερικοί σκύλοι δεν έχουν τρίχωμα, όπως ο Κινέζικος Λοφιοφόρος(Chinese Crested) και ο Άτριχος Μεξικανός (Xoloitzcuintli). Μπορεί οι συγκεκριμένοι σκύλοι να μην χρειάζονται βούρτσισμα, αλλά θα πρέπει να τους κάνετε μπάνιο. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, φυσικό σαμπουάν για σκύλους και απλώστε αντηλιακό(για σκύλους) αν θα βγει έξω, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πως να περιποιηθείς το τρίχωμα του σκύλου σου.

Λείο Τρίχωμα

Ράτσες με τέτοιου είδους τρίχωμα όπως το Μπουλ Τεριέ(Bull Terrier) δεν χρειάζονται συχνό βούρτσισμα, αλλά όταν το κάνετε καλό θα είναι να γίνεται με μία βούρτσα για σκληρές τρίχες. Μπορείτε να τον κάνετε μπάνιο με ένα ήπιο σαμπουάν για σκύλους και μετά να τον αφήνεται να στεγνώνει φυσικά.

Πως να περιποιηθείς το τρίχωμα του σκύλου σου.

Σκληρό Τρίχωμα

Οι σκύλοι με σκληρό τρίχωμα, όπως το Φοξ Τεριέ (Wire) ή το Μπόρντερ Τεριέ (Border Terrier) χρειάζονται συχνό βούρτσισμα 1-2 φορές την εβδομάδα καθώς συχνά κομπιάζει. Για πιο ωραίο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε μία χτένα αφαίρεσης κόμπων και μετά μία slicker βούρτσα. Αν το τρίχωμα είναι πιο απαιτητικό λούστε το σκύλο σας με ειδικό σαμπουάν για σκληρό τρίχωμα.
Πως να περιποιηθείς το τρίχωμα του σκύλου σου.

Διπλό Τρίχωμα

Το διπλό τρίχωμα μπορεί να είναι είτε μακρύ, είτε κοντό και σε κάθε περίπτωση απαιτεί διαφορετική περιποίηση. Για έναν σκύλο με κοντό διπλό τρίχωμα θα χρειαστείτε μία slicker βούρτσα, ενώ για ένα με μακρύ και μία χτένα με μεγάλα κενά, είναι απαραίτητη.
Για τα κοντότριχα ξεκινήστε βουρτσίζοντας το εσωτερικό στρώμα του τρίχωματος και στη συνέχεια το πάνω σε όλο το σώμα του σκύλου. Για τα σκυλιά με μακρύ τρίχωμα χρησιμοποιήστε τη βούρτσα, βουρτσίζοντας τμηματικά, και μετά τη χτένα.

Πως να περιποιηθείς το τρίχωμα του σκύλου σου.

Κατσαρό Τρίχωμα

Σκύλοι με κατσαρό τρίχωμα όπως τα Πουντλ (Poodle) και τα Μπισόν Φριζ (Bichon Frise) χρειάζονται αρκετή περιποίηση και τακτικό χτένισμα. Ιδιαίτερα μετά από εξόδους με έντονη υπαίθρια δραστηριότητα, καθώς χόρτα και μικρά κλαδάκια συνήθως μπλέκονται μέσα στο τρίχωμα τους.  Μετά το λούσιμο με σαμπουάν και κρέμα για σκύλους, χρειάζεται στέγνωμα με την πετσέτα, αλλά και με πιστολάκι. Όταν το στεγνώνετε καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και τη βούρτσα-μία μαλακή slicker-, βουρτσίζοντας από το σώμα του σκύλου προς τα πάνω.

Πως να περιποιηθείς το τρίχωμα του σκύλου σου.

Μακρύ Τρίχωμα

Αν και τα μακρύτριχα σκυλιά συνήθως απαιτούν περισσότερη περιποίηση από άλλα, το μόνο που χρειάζεστε είναι μία slicker και μία μαλακή βούρτσα. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν, μαλακτική και σπρέι, για σκύλους με μακρύ τρίχωμα, αφού βοηθάει στο να μην μπλέκονται οι τρίχες. Μετά το λούσιμο πρέπει να στεγνώνετε με πιστολάκι.
Ξεκινήστε βουρτσίζοντας το σκύλο σας με τη slicker βούρτσα με τη φορά του τριχώματος και στο τέλος με τη μαλακή βούρτσα σε όλο το σώμα του σκύλου.

Πως να περιποιηθείς το τρίχωμα του σκύλου σου.

Πηγή: dogscity.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…