TRIKKI

Νέο μέτωπο για τα εργασιακά δικαιώματα φαίνεται ότι ανοίγει στο Εργοστάσιο Γάλακτος “Τρίκκη”, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσω της Επιτροπής Αγώνα, αφού εννέα μήνες μετά την προσπάθεια υπογραφής ατομικών συμβάσεων, προωθείται η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, εργαζόμενοι της συνεταιριστικής επιχείρησης κάνουν λόγο για “απαράδεκτη μεθόδευση εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων” αλλά και για “υποταγμένο και καθοδηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων, προωθώντας μια κατάπτυστη Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας για να εξυπηρετήσει τις βουλές της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Εργοστασίου Γάλακτος”. “Ότι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν πριν με τις ατομικές συμβάσεις για το σύνολο των εργαζομένων, το κάνουν τώρα με άλλο τρόπο”, επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “τα επιχειρήματα τους δεν στέκουν και είμαστε έτοιμοι να τα αντικρούσουμε, γι’ αυτό τους προκαλούμε σε δημόσια και ανοιχτή αντιπαράθεση”.

Καταληκτικά, δε, αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση: “το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να επιβάλουν απαράδεκτους όρους για φτηνούς, υποταγμένους και φοβισμένους εργαζόμενους που θα εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί. Πατάνε βέβαια σε αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, διατηρούνται σήμερα και σχεδιάζονται και καινούργιοι στην ίδια κατεύθυνση. Νόμοι που ισοπεδώνουν μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε, θα δώσουμε τον δίκαιο αγώνα με κάθε μέσο που διαθέτουμε ως εργαζόμενοι…”.

Συντάκτης:Αλέξανδρος Ζαούτσος

Πηγή:ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…