arxiki

Η Π.Ο.Π ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ-ΠΑΜΙΣΟΥ-ΙΘΩΜΗΣ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ     

     ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ –ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ  ΚΑΙ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, για Ρύπανση-Μόλυνση και Επικινδυνότητα στα νερά και στις όχθες του Ποταμού Παμίσου στις Θέσεις Ανάβρα-Καμαρούλα-Παλαίστρα-Π. Σφαγεία-Λιθάρι  κ.α. επισημαίνοντας ότι,

 

Αγαπητοί  Πολίτες

Οι πρόσφατες  εικόνες (ΦΩΤΟ)  τα λένε και τα αποδεικνύουν όλα.

Το επικίνδυνο δρομολόγιο του αμιάντου,« Μουζάκι-Πάμισος» εκτελείται κανονικά .

Γέμισαν οι όχθες, τα παρόχθια, μπήκαν και στο πλεύσιμο νερό.

Πλημμύρισε ο Ποταμός από επικίνδυνα αμιαντούχα υλικά-Καναπέδες  εν Πλω-με Τ.V-Είδη Υγιεινής

Απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων-Ηλεκτρικές συσκευές-Υπολείμματα σκυροδέματος , κ.α.

Το δημόσιο αγαθό χάνεται, μετατρέπεται σε κρυφή και επικίνδυνη χωματερή και δυστυχώς  είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν για την υγεία των Πολλών.

Άμεση ελπίζουμε ότι θα είναι  η αντίδραση της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Μουζακίου προς αναζήτηση χρηματοδοτικού προγράμματος  με σκοπό τον  έλεγχο, την ασφαλή απομάκρυνση αμιάντου και την περιβαλλοντική αποκατάσταση στο Ποτάμι .

Επίσης άμεσα πιστεύουμε ότι, θα εγγραφούν  στον προϋπολογισμό του Δήμου σχετικές πιστώσεις  για σύνταξη μελέτης εργασίας με σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας «για εντοπισμό, καταγραφή και έλεγχο βάσει του κώδικα ασφαλούς απομάκρυνσης Αμιάντου με ίδια έξοδα» .

Ενημερώνουμε τους Μουζακιώτες  και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Συνοικισμού Σεισμοπλήκτων ότι, δυστυχώς για όλους μας στις προτεραιότητες (οικονομικές-γνωμοδοτικές)  του Συμβουλίου Κοινότητας Μουζακίου δεν είναι η απομάκρυνση του αμιάντου!

Ελπίζουμε και το ευχόμαστε η περιβαλλοντική τους ευθύνη να μην «εξαντλήθηκε σε ημερίδες  και              σε αμφιβόλου αποτελέσματος εργασίες  για την  καταπολέμηση- εξόντωση!!! των θεραπευτικών κατά τους Κινέζους  δέντρων του Ουρανού, λησμόνησαν όμως να μας πουν με την ξυλεία, Τι θα γίνει;            «Καίγεται ο τοξικός-Θεραπευτικός Αείλανθος ο Υψηλότατος,Ναι ή Όχι;»

Σεβόμαστε τις ανησυχίες , την έρευνα και την εργασία του σχετικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο  Ιονίων Νήσων και του Κ.Π.Ε Μουζακίου για την «Βρωμοκαρυδιά», αλλά πρέπει όμως να κατανοήσουν κι αυτοί ότι, οι κάτοικοι του Μουζακίου όταν έξω από την πόρτα τους «υπάρχουν ενδείξεις για καρκινογόνες ουσίες από ίνες αμιάντου» τότε αξιολογούν, ιεραρχούν και απαιτούν  να διαχειριστούμε ως πρώτο και κυρίαρχο πρόβλημα την ασφαλή και αδαπάνως  γι αυτούς απομάκρυνση των αμιαντούχων υλικών.

Για να έχουμε την υγειά μας και το ποτάμι καθαρό, πρέπει πρώτα να το κατανοήσουμε και μετά να ξεκινήσουμε .-

Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

Βασιλάκος  Αστέριος ,  Γιώτης Λάμπρος

pamisos (1) pamisos (2) pamisos (3) pamisos (5) pamisos (6) pamisos (7)

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…