opop (12)

Την περασμένη Κυριακή ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή «Χατζή» με υψόμετρο 2.038 μέτρα.

Ξεκίνημα νωρίς το πρωί λοιπόν, από το Δημαρχείο της Πύλης με κατεύθυνση προς τον οικισμό ‘Σπίτια Μεσοχώρας» και συγκεκριμένα τη θέση «Μορτζούλα», όπου συναντάμε το χαρακτηριστικό μοναχικό δέντρο στην αρχή του μονοπατιού που θα ακολουθήσουμε. Βουνό με καθαρά αλπικό χαρακτήρα, απρόσιτο και δύσκολο με μια πρώτη ματιά, καθώς η κορυφή του φαίνεται απότομη και δύσκολη.

Πλησιάζοντας όμως προς αυτήν καταλαβαίνει κάποιος ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Γρήγορα διασχίζουμε την πρώτη ράχη που μας οδηγεί κατευθείαν στην «καρδιά» του βουνού, κάτω ακριβώς από την κορυφή. Λίγο παραπάνω συναντάμε και το βιβλίο επισκεπτών, το οποίο έχει τοποθετήσει ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων.

Μια μικρή στάση λοιπόν για να γράψουμε και τα δικά μας ονόματα και ξεκίνημα για το τελευταίο στάδιο της ανάβασης. Βγαίνουμε σε χαρακτηριστικό διάσελο, νότια της κορυφής και η θέα ήδη μας αποζημιώνει. Δέκα λεπτά αργότερα βρισκόμαστε στην κορυφή. Όταν ο καιρός το επιτρέπει από την κορυφή του «Χατζή» η θέα είναι μαγευτική. Αθαμανικά Όρη, Άγραφα, Όρη Βάλτου και πολλές άλλες κορυφές της Πίνδου μας χαρίζουν υπέροχες εικόνες.

Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες κορυφής ακολουθεί η επιστροφή. Προς το τέλος της πορείας μας, μια συνάντηση με έναν βοσκό της περιοχής θα δώσει διαφορετικό τόνο και χρώμα στην κατάβαση. Ολιγόλεπτη στάση και συζήτηση μαζί του για τον τρόπο ζωής και τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

«Δύσκολη η ζωή εδώ πάνω» τόνισε χαρακτηριστικά…Μετά το σύντομο διάλογο, συνεχίσαμε την πορεία μας τραβερσάροντας την ίδια πλαγιά όπου είχαμε διασχίσει και το πρωί και έτσι καταλήξαμε πάλι στο σημείο εκκίνησης. Η μέρα μας έκλεισε στην Μεσοχώρα, όπου ο φίλος μας Γιώργος μάς υποδέχτηκε με εκλεκτά εδέσματα της περιοχής στην ταβέρνα της πλατείας.

Για τον Ο.Π.Ο.Π. Νίκος Μερτσιώτης

opop (1)

opop (2)

opop (3)

opop (4)

opop (5)

opop (6)

opop (7)

opop (8)

opop (9)

opop (10)

opop (11)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…