Παιδεία ή εκπαίδευση

Στην ιστοσελίδα stokokkino.gr είναι αναρτημένο ένα άρθρο με τίτλο «Μια πρόταση για το θέμα της παραπαιδείας στην Ελλάδα». Στο άρθρο αυτό, ανάμεσα σε άλλα εξόχως αντιεκπαιδευτικά, προτείνεται από τον συντάκτη του για τους μαθητές «να αναγνωρίζεται η φοίτηση τους στο φροντιστήριο κάτω από κάποιες προυποθέσεις και να απαλλάσσονται από την υποχρέωση να παρακολουθούν στο σχολείο» . Μάλιστα ο συντάκτης γράφει ότι έτσι θα έχουμε «ανάγκη για λιγότερους εκπαιδευτικούς στο δημόσιο σύστημα παιδείας, άρα μικρότερο κόστος.
Εμείς τι να πούμε

Αλίμονο στην εκπαίδευση, στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς…

alfavita.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο:

Μια πρόταση για το θέμα της παραπαιδείας στην Ελλάδα

Του Νέστορα Αλεξίου
Ιατρός

Η πρόταση μου, αφού τα φροντιστήρια αποτελούν μια πραγματικότητα στην ζωή των παιδιών, είναι να τα αποδεχθούμε και να τα αναγνωρίσουμε.
Πιο συγκεκριμένα στο λύκειο να χωριστούν τα μαθήματα σε 2 ομάδες τα γενικής παιδείας και τα μαθήματα δέσμης. Οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα να αναγνωρίζεται η φοίτηση τους στο φροντιστήριο, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, και να απαλλάσσονται από την υποχρέωση να παρακολουθούν στο σχολείο τα μαθήματα δέσμης τα οποία θα μπορούν να μπαίνουν στην αρχή ή στο τέλος του σχολικού προγράμματος.

Με αυτήν την ιδέα τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

1.Τα παιδιά θα αποφορτιστούν από την διπλή παρακολούθηση των ίδιων μαθημάτων, άρα περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

2. Ανάγκη για λιγότερους εκπαιδευτικούς στο δημόσιο σύστημα παιδείας, άρα μικρότερο κόστος.

3. Έσοδα για το κράτος, αν στις προϋποθέσεις της απαλλαγής υπάρχει η απόδειξη καταβολής των αντίστοιχων διδάκτρων. Έτσι το μαύρο χρήμα των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων μαθημάτων θα φορολογηθεί και θα καταβληθούν οι αντίστοιχες εισφορές.

4. Όσα παιδιά αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δέσμης στο σχολείο, θα απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες αφού θα είναι λιγότερα άτομα στην τάξη και όσα ενδιαφέρονται πραγματικά.

5. Επιπλέον θα υπάρξει μια ευγενής άμιλλα μεταξύ σχολείου και φροντιστηρίου που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

6. Τέλος αυτό θα μπορούσε να ισχύσει και για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών.

Πηγή: alfavita
Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…