oinos

Κονδύλια συνολικού ύψους 4.563.000 ευρώ θα διατεθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος στήριξης επιχειρήσεων οινοπαραγωγής για την αμπελοοινική περίοδο 2017-2018. Το πρόγραμμα στήριξης «εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας». Δικαιούχοι της στήριξης είναι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις ή οι οργανώσεις παραγωγών οίνου που παράγουν και διαθέτουν στο εμπόριο προϊόντα οίνου. Επίσης μπορούν να καταστούν δικαιούχοι και οι ενώσεις δύο ή περισσοτέρων παραγωγών οίνου ή διεπαγγελματικές οργανώσεις.

Στόχος είναι «η ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων» και «η στήριξη μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων», όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου στην αγορά των πιστοποιημένων οίνων (Π.Ο.Π, Π.Γ.Ε, Ποικιλιακών, ονομασία κατά παράδοση) κατά 5%, καθώς και στην υλοποίηση τουλάχιστον 50 επενδυτικών σχεδίων, από τα οποία τα 20 θα αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2018, οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν εγγράφως και ψηφιακά (CD) στη Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά  και συγχρόνως να αποστείλουν αντίγραφο φακέλου (σε έγγραφη και σε ψηφιακή μορφή) και στη Δ.Α.Ο.Κ. στην περιοχή αρμοδιότητας της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις.

Αναλυτικότερα δείτε εδώ.

agrotypos.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…