eody-768x512

Κορονοϊός κρούσματα Αττική: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στη δομή – Θετικοί στον κορονοϊό 8 εργαζόμενοι και 20 φιλοξενούμενοι.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε άμεσα στη δομή στον Βύρωνα, καθώς έπειτα από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν πολλά κρουσμάτων μεταξύ των φιλοξενουμένων και του προσωπικού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί 8 εργαζόμενοι και 20 φιλοξενούμενοι στη δομή. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη δρομολογηθεί η υποβολή του συνόλου των φιλοξενουμένων ανηλίκων σε μοριακό έλεγχο, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους αλλά και του προσωπικού.

Επίσης, μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως είναι λογικό, η δομή φιλοξενίας των ανήλικων μεταναστών μπαίνει σε καραντίνα.

Τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν

 Σχετικά με τη δομή φιλοξενίας στον Βύρωνα – όπου εντοπίστηκαν 28 κρούσματα– με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αποφασίστηκαν τα εξής:
  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00

Επίσκεψη Αρκουμανέα στην Κρήτη

Στην Κρήτη θα μεταβεί αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Αρκουμανέας θα έχει συνάντηση στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και εν συνεχεία στις 10:30 θα επισκεφθεί την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ. Κρήτης), όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Ηρακλείου, Βενιζέλειου, Λασιθίου, Ιεράπετρας, Νεάπολης και Σητείας καθώς και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης και στις 14.30 μ.μ. θα πάει στα Χανιά όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους Διοικητές των Νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για το Ηράκλειο, που τίθενται σε ισχύ από αύριο το πρωί και για 14 ημέρες.

Τα σημερινά (31/8) κρούσματα

«Σήμερα ανακοινώνουμε 183 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10317, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 2089 (20.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4570 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ», τονίζει ο ΕΟΔΥ.

«Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 266 θανάτους συνολικά στη χώρα. 96 (36.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», προσθέτει.

Πηγή: flash.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Δενδροχώρι: «Έφυγε» από τη ζωή η Αλεξάνδρα Παλιούρα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΕΤΩΝ 95 Θανούσα κηδεύο…