ENOIKIAZOMENA-AYTOKINHTA copy

Εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα έρχεται στην Ελλάδα

Ιδιώτες θα μπορούν να νοικιάζουν το ι.χ. τους σε τουρίστες όταν δεν το χρησιμοποιούν, εξασφαλίζοντας επιπλέον εισόδημα που κυμαίνεται από 300 ευρώ έως και 3.000 το μήνα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η εταιρεία Carky που ειδικεύεται στην οικονομία διαμοιρασμού, εμφανίστηκε και στην Ελλάδα και υποστηρίζει ότι φέρνει πρώτη στη χώρα το μοντέλο του «peer-to-peer car sharing» με το οποίο γίνεται δυνατό σε ιδιώτες και εμπόρους να υπενοικιάσουν σε τρίτους τα αυτοκίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους ή στην κατοχή τους.

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα, στο σύστημα εντοπίζονται και «γκρίζες ζώνες», καθώς σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης χωρίς οδηγό πρέπει πρώτα να φέρουν το ειδικό σήμα λειτουργίας.

Κυρίως όμως θα πρέπει τα εκμισθούμενα αυτοκίνητα να είναι είτε ιδιόκτητα είτε αποκτηθέντα δυνάμει σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης είτε μισθωμένα από άλλες επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων.

Από την πλευρά τους, οι «παραδοσιακές» εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων τονίζουν ότι δεν τους επιτρέπεται καν να υπενοικιάσουν οχήματα από εμπόρους αυτοκινήτων.

Μια ακόμη «γκρίζα ζώνη» είναι η καταβολή του φόρου τόσο της εταιρείας όσο και του εισοδήματος που προκύπτει για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

Πηγή:m.lifo.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…