4510d8767440b52164e24efec5aac233-1
  • Μετά τη «Σοφία» έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Τηλέμαχος»
  • Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και προβλέψεις κάνουν λόγο και για χιόνια μέσα στην Αθήνα

Μπορεί ο καιρός να παρουσίασε μια σχετική βελτίωση και την Κυριακή να υπάρχει ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές, από την Τρίτη έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με τη «Σοφία» να παραδίδει την σκυτάλη στον «Τηλέμαχο» όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 .

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, «βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός αλλά κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες, παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, κυρίως σε ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη».

«Το βράδυ αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι βοριάδες αναμένεται να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Από τη Δευτέρα αναμένουμε την κακοκαιρία να επεκταθεί κυρίως στις ανατολικές περιοχές του Αιγαίου, όπως είναι το Πήλιο, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Αττική και η Βοιωτία, που από το μεσημέρι της Δευτέρας περιμένουμε χιονοπτώσεις», πρόσθεσε.

Ο καιρός την Κυριακή των Θεοφανείων

Για την ημέρα των Θεοφανείων 06/01/2019, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Από Δευτέρα έρχεται ο Τηλέμαχος με χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολικές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 07/01 και από τα βόρεια, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας ο «Τηλέμαχος», με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…