Downhill_2

Μαχιά Βάσω 2 Της Βασιλικής Μαχιά.

Αυτό το Σαββατοκύριακο,16 και  17 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Διάβα Καλαμπάκας ο δεύτερος γύρος  του κυπέλλου στο ανανεωμένο TIGER TRAIL.
Το Σάββατο θα γίνει η αναγνώριση της διαδρομής και τα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν επιπλέον δοκιμαστικά, οι προκριματικοί αγώνες καθώς κι ο τελικός.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Αγώνων

Πρόγραμμα Σάββατου 16 Απριλίου
10.00-11:00 Λειτουργία Γραμματείας-Περπάτημα πίστας
11.00 – 16:00 Επίσημα δοκιμαστικά

Πρόγραμμα Κυριακής 17 Απριλίου
9:00 – 12.00 Επίσημα δοκιμαστικά-λειτουργία γραμματείας
12:15 – 15:15 Προκριματικός γύρος
15:15 – 17.15 Τελικός
17:30 Απονομές

Η πίστα downhill ξεκινάει από το 5ο χλμ της επαρχιακής οδού Διάβα-Κορομηλιά και τερματίζει στο χωριό Διάβα.
Το μήκος της πίστας 1500 μέτρα ενώ  ο χρόνος κατάβασης 3-4 λεπτά και η υψομετρική διαφορά  390 μέτρα.

Η διαδρομή βρίσκεται όλη μέσα σε δάσος, χωρίς καθόλου τμήμα δασικού δρόμου και είναι μέτριας ταχύτητας. Περιέχει φυσικά και τεχνητά άλματα, burms, gaps, rock gardens, μέτρια κλίση εδάφους και καθόλου ανηφόρα. Για τους λιγότερο έμπειρους, σε όλα τα δύσκολα σημεία θα υπάρχει εναλλακτικό πέρασμα.

Επίσης, η διαδρομή θα είναι οριστικά και αυστηρά σηματοδοτημένη από την αρχή μέχρι το τέλος με ταινία σήμανσης και όλα τα επικίνδυνα για σύγκρουση δέντρα θα είναι καλυμμένα με προστατευτικά  στρώματα για λόγους ασφαλείας. Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε εκτός διοργάνωσης κάθε είδους παρέμβαση στην πίστα-διαδρομή, όπως μετακίνηση κορδέλας, πασάλων, βράχων κτλ.

Για τον αγώνα ισχύουν οι κανόνες ασφαλείας της ΕΟΠ και θα περιέχει τις εξής κατηγορίες:

  • Junior 12 έως και 18 (1997 – 2003 χρονιά γέννησης)
  • Elite 19 έως και 29 (1996 – 1986 χρονιά γέννησης)
  • Master 30 έως και 39 (1976 – 1985 χρονιά γέννησης)
  • Veteran 40 και άνω (1975 χρονιά γέννησης και πίσω)
  • Γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας

Για τους ανήλικους συμμετέχοντες (12-18 ετών) είναι απαραίτητη η συνοδεία από κηδεμόνα, ο οποίος θα υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, ή η προσκόμιση αυτής υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα.

Ο έλεγχος εγκυρότητας της ηλικίας των συμμετεχόντων θα γίνεται με την προσκόμιση ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου, στο οποίο θα αναγράφεται η ημερομηνία γέννησης.
Σε περίπτωση συμμετοχής μικρότερης των 6 αναβατών ανά κατηγορία, οι αναβάτες θα απορροφηθούν από τις άλλες κατηγορίες σύμφωνα με την ηλικία ή το είδος ποδηλάτου.

Ο αγώνας κατάβασης θα πραγματοποιηθεί με 2 καταβάσεις αναγνώρισης και με έναν προκριματικό αγώνα κατάταξης (ατομική χρονομέτρηση) όπου όλοι οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά, και έναν τελικό, όπου ο χρόνος κάθε ποδηλάτη θα καταγραφεί ως επίσημος, και θα μετρά στην τελική του κατάταξη. Η σειρά εκκίνησης στον τελικό θα είναι η αντίστροφη της κατάταξης των προκριματικών. Αναβάτης που δεν έχει δύο τουλάχιστον επίσημες δοκιμαστικές προσπάθειες δε θα πάρει εκκίνηση.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Στο Σχολικό Μουσείο Βρυσιών Φαρσάλων, οι Ιεροψάλτες των Τρικάλων

Ως Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων κατά την μετάβασή μας στα Φάρσαλα, προκειμένου να ψάλλουμε…