koinoniko panepistimio

«Μεγάλη πρόκληση για το Δήμο Μουζακίου και ευκαιρία για τους Δημότες του», δηλώνει ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός

 Κοινωνικό πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει από το Νοέμβριο στο Μουζάκι μετά από συνεργασία του Δήμου Μουζακίου με το  «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο  Ενεργών Πολιτών» που είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας ο οποίος συστάθηκε με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα.

Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του, αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα και ζητήματα.

Για το σκοπό αυτό οι «Ενεργοί Πολίτες» οργάνωσαν το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου».

Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο» λειτουργεί με επιτυχία εδώ και τέσσερα χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Τύρναβο.

 

Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

 Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών» έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από το Νοέμβρη 2017 έως τον Ιούνιο του 2018, συνοδεύονται  από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, εργαστηρίων και αλληλοδιαδραστικών συζητήσεων. Επίσης, το  διδακτικό υλικό και η ενδεικτική βιβλιογραφία αναρτώνται στην ιστοσελίδα όπου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό κωδικό.

Από το Νοέμβρη του 2017 θα  ξεκινήσει στο Μουζάκι  ο παρακάτω ετήσιος επιμορφωτικός τομέας:

1) Ψυχολογία – Κοινωνιολογία (θέματα που άπτονται της ψυχικής και κοινωνικής μας υγείας)

 Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από το Νοέμβριο έως τον Ιούνιο του 2018, θα συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και  θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων.

Στο κλείσιμο του προγράμματος θα  απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

 Προϋποθέσεις

  • Οι αιτήσεις εγγραφών μελών άνω των 18 ετών μπορούν να κατατίθενται μέχρι  20 Οκτωβρίου 2017 , ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.
  • Στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου http://www.koinonikopanep.com υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
  • Οι σπουδαστές μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.
  • Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» κοστίζει για τα νέα μέλη 130 Ευρώ και για τα ήδη ενεργά μέλη 120 Ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» : IBAN GR  56017 1618 0006 6181 2768 7051
  • Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να εκπονήσουν προαιρετική εργασία (από ένα έως τέσσερα άτομα) σε μία υποθεματική κατηγορία κάποιας θεματικής ενότητας την οποία παρακολουθούν έχοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη (ερευνητική και βιβλιογραφική) του ανάλογου εισηγητή. Η εργασία αυτή θα μπορεί να αναρτάται δημόσια σε ηλεκτρονικό περιοδικό με ISSN ή στην ιστοσελίδα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» και να παρουσιάζεται με μορφή προφορικής ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διοργανώνεται από το φορέα κάθε δύο χρόνια.
  • Απλό μέλος μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε με ετήσια συνδρομή 15 Ευρώ όπου θα του παρέχεται η δυνατότητα δωρέαν συμμετοχής σε διάφορες δράσεις που διοργανώνει ο φορέας (προβολή ταινίας, εκδρομές, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και επισκέψεις κ.ά.).

kotsos«Η λειτουργία του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών είναι μία μεγάλη πρόκληση για το Δήμο Μουζακίου και ταυτόχρονα μία ευκαιρία για τους συμπολίτες μας να διευρύνουν το μορφωτικό και επιστημονικό τους επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία που διαθέτει η κ. Μακρυγιάννη, την επιστημονική κατάρτιση της κ. Φύλλου και την υποστήριξη των συνεργατών του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» το πρωτόγνωρο εγχείρημα που αναλαμβάνουμε στο Δήμο Μουζακίου θα στεφθεί από επιτυχία.

Καλούμε το σύνολο των συμπολιτών μας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που δίνεται και να δηλώσουν  συμμετοχή» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

 

Επικοινωνία

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τη συντονίστρια Θεσσαλίας, κ. Λίνα Κόζυβα  και Νότα Μακρυγιάννη,  στο τηλ. 6972849847 & 6978183828 και με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του φορέα κ. Ελεονώρα Καζαντζίδου στο τηλ. 6947449794 και 6932377138 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση (ιστοσελίδα: www.koinonikopanep.com).

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email:

[email protected] & fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Σάκης Ποντίκας: Τα ιδανικά του Κ. Μαράβα, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, γιατί κι εγώ πάντα ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, είμαι .

Καθώς το ημερολόγιο πλησιαζει την 08/10/2023, ημέρα Περιφερειακών/Δημοτικων/Τοπικών εκλογώ…