veres

Ιστορίες πόνου και δακρίων και στην περιοχή της Φαρκαδόνας με πολίτες που πωλούν πολύτιμα υπάρχοντα για να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους

Είναι κάποιες από τις ιστορίες που ακούμε σε τακτική βάση και δεν παύουν στιγμή να προκαλούν συγκίνηση και προβληματισμό για το πού φτάσαμε, για το πού βαδίζουμε. Είναι κάποιες ιστορίες που κρατούνται καλά φυλαγμένες, ως μυστικά της διπλανής πόρτας.

 

Η ιστορία που μετέφερε στο KriniTrikalon.gr ένας συντοπίτης, από δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων είναι χαρακτηριστική. Ο ίδιος αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα και μπροστά στην ανάγκη να παρέχει τροφή στο παιδί του, πούλησε τις βέρες του γάμου για να εξοικονομήσει λίγα χρήματα για την αγορά γάλακτος για το παιδί.

Όπως μας αποκάλυψε δεν είχε άλλες επιλογές, καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού του και η φτώχεια που αντιμετωπίζουν (ο ίδιος και η γυναίκα του είναι εδώ και καιρό άνεργοι) τον οδήγησε σ’ αυτή την ενέργεια. Η ανάγκη για λίγα χρήματα έδωσε τις βέρες, έσβησε ένα ενθύμιο ζωής, έσβησε κάθε ίχνος τύψεων μπροστά στον πόθο της επιβίωσης.

Φυσικά η ιστορία δεν είναι η μοναδική. Χιλιάδες τέτοιες ιστορίες καταγράφονται καθημερινά στο νομό μας, την Θεσσαλία, τη χώρα ολάκαιρη. Ιστορίες πόνου και δακρύων στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας.

Τα στοιχεία της οικογενείας είναι στη διάθεση της Ιστοσελίδας, για όσους έχουν τη δυνατότητα και θέλουν να βοηθήσουν.

E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected]

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: 6988 288 331

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Κάρτα του Αγρότη: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις δημιουργούν ανησυχίες

– Η Κάρτα του Αγρότη ενώ αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία φέρνει μαζί της και σει…