larisa_2

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο ανάδειξης του κυβερνητικού έργου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενου από τη Βουλευτή Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, τον Βουλευτή Έβρου Σταύρο Κελέτση, τον Βουλευτή Ευβοίας Αθανάσιο Ζεμπίλη και τους Βουλευτές Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα και Στέλλα Μπίζιου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκαν ζητήματα στελέχωσης των Δήμων, όπου επισημάνθηκε από τον Υπουργό ότι έχει αρχίσει ήδη η πλήρωση των θέσεων με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα που εξέδωσε το Α.Σ.Ε.Π.

Παράλληλα, τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα περάτωσης κρίσιμων έργων υποδομών, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει στοχευμένη και ορθή χρήση των σημαντικών πόρων που έχουν διοχετεύει από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

larisa_3

Αναφορικά με το ζήτημα των υποδομών ο κ. Βορίδης ανέδειξε την ιδιαίτερη αξία που προσδίδουν τα έργα αγροτικής οδοποιίας, τα οποία θα συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση των παραγωγικών συνθηκών της περιοχής η οποία είναι απολύτως αποδεκτό ότι αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αγροτικής οικονομίας της πατρίδας μας και συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία της. 

Επιπροσθέτως, ο κ. Βορίδης επισκέφτηκε έναν από τους 26 συνολικά κόμβους που έχει κατασκευάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ασφαλές συγκοινωνιακό δίκτυο που διατρέχει ολόκληρη την πόλη της Λάρισας και έχει βελτιώσει ριζικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Στο πλαίσιο αυτό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τον κ. Αγοραστό για το σύνολο των σημαντικών έργων υποδομής που έχει πραγματοποιήσει την τελευταία τριετία η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. 

larisa_4

Επιπλέον, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου και να συζητήσει με τα στελέχη της επιχείρησης τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των τοπικών οίνων σε διεθνές επίπεδο καθώς και τρόπους βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος και αύξησης της προστιθέμενης αξίας τους.

Μάλιστα, επ’ αυτού οι υπεύθυνοι του Συνεταιρισμού ευχαρίστησαν τον κ. Βορίδη για τις δράσεις που είχε αναλάβει κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίες έχουν συμβάλει ήδη τα μέγιστα στην ενίσχυση της εμπορικής αξίας και στην αύξηση του όγκου εξαγωγών των προϊόντων τους. Ακολούθως, ο κ. Βορίδης ξεναγήθηκε στη νέα κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Κόκουρα για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου.

Τέλος, ο κ. Βορίδης συνυπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) Εύη Δραμαλιώτη το οποίο αφορά στη συμμετοχή υπαλλήλων αλλά και αιρετών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ειδικά σχεδιασμένα επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει εκπονήσει το Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Μας στέλνουν τις ευχές τους!!!

  …