x_252863_257140_type13262

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ένοπλος βραχίονάς του εκτόξευσε πάνω από 200 ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, σε αντίποινα για τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα, συμπεριλαμβανομένου αυτού που προκάλεσε την κατάρρευση δωδεκαώροφου κτιρίου.

ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως βρισκόταν στη διαδικασία εκτόξευσης «110 ρουκετών» εναντίον της μητρόπολης του Τελ Αβίβ και άλλων «100 ρουκετών» εναντίον της πόλης Μπερσέβα «σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον ακινήτων κατοικημένων από αμάχους».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει σήμερα τα πλήγματα εναντίον θέσεων των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων.

«Τις τελευταίες ώρες» ο ισραηλινός στρατός «έπληξε μεγάλο αριθμό σημαντικών στόχων των τρομοκρατών σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας» και «αυτή τη στιγμή, τα πλήγματα συνεχίζονται», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το γενικό επιτελείο

  Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ λέει πως εκτόξευσε 100 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, η δεύτερη ισχυρότερη ένοπλη οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατιωτικός του βραχίονας εκτόξευσε εκατό ρουκέτες από τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

«Ως τις 05:00, καταφέραμε ισχυρό πλήγμα στον εχθρό (σ.σ.: στο Ισραήλ), εκτοξεύοντας 100 πυραύλους σε αντίποινα για πλήγματα σε κτίρια και αμάχους» στον θύλακα, ανέφερε η οργάνωση, δύο διοικητές της οποίας σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα.

Οι σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο Τελ Αβίβ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εν μέσω των σφοδρότερων συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους τα τελευταία χρόνια.

Ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στην πόλη, μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της Χαμάς, της ισλαμιστικής παράταξης η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, ότι ο ένοπλος βραχίονάς της προχώρησε στην εκτόξευση 110 ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ σε αντίποινα για τα πολύνεκρα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή:real.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-TASS

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Για αυτό βούλιαξε το Ντουμπάι: Ερευνα «δείχνει» έναν πλανήτη που υπερθερμαίνεται επικίδυνα

(φωτό:VIA ASSOCIATED PRESS) Και προειδοποιεί ότι αυτή είναι η νέα «κανονικότητα» Η κλιματι…