ph20.01

Με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Προστασίας, κ. Λυγούρα, συναντήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, η Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, με σκοπό να προωθήσει αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Βουλευτής εισηγήθηκε την  αναγνώριση των τριετιών και τον συνταξιοδοτικό εξορθολογισμό, με βάση την επικινδυνότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θέσης εργασίας και των καθηκόντων τους, ανταποκρινόμενη σε ένα πάγιο αίτημα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με την Γενική Γραμματέα, να δείχνει θετική ως προς την επανεξέταση του ζητήματος. 

Στην ατζέντα της συζήτησης συμπεριλαμβάνονταν επίσης, τόσο η ανάγκη για καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας σε όλο το προσωπικό του κλάδου – θέμα το οποίο, σύμφωνα με ενημέρωση της Γ.Γ. εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους-, όσο όμως και η αύξηση και κάλυψη των κενών θέσεων, με δίκαιο και αναλογικό καταμερισμό καθηκόντων και ευθυνών μεταξύ των υπαλλήλων

H κ. Λυγούρα, η οποία με ευαισθησία και σεβασμό ενέσκηψε πάνω στα προβλήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αποδέχτηκε την πρόσκληση της κ. Παπακώστα να επισκεφθεί τον νομό και να συζητήσει δια ζώσης με το προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων.  

Την Παρασκευή, η Βουλευτής τοποθετήθηκε ακόμα και ως προς το θέμα της εκπαίδευσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων, το οποίο συζητήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού, παρουσία της Γενικής Γραμματέα, ζητώντας να ενημερωθεί για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων και τα οφέλη που προκύπτουν για υπαλλήλους και κρατούμενους. 

Ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Καταστημάτων Κράτησης και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Θραψανιώτης, καθώς και η κ. Λυγούρα ενημέρωσαν την Βουλευτή πως στα αποτελέσματα που καταγράφονται, κυριαρχεί η μείωση των φαινομένων έκνομων ενεργειών στις φυλακές, ενώ σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των συμμετεχόντων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν θετικό αποτύπωμα ως προς την καθοδήγηση και διευκόλυνση του έργου, αλλά και ως προς την προστασία της ασφάλειας δικαίου των ελληνικών φυλακών. 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…