Photo 11-9-23, 18 03 32

Αγώνα διεκδίκησης επιπρόσθετων ρυθμίσεων για τους πλημμυροπαθείς του Νομού Τρικάλων, έχει ξεκινήσει η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα για μία σειρά από συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία.

Μετά από συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους, τους προέδρους των κοινοτήτων, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων, κ. Μιχαλάκη,  από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και σήμερα, και έχοντας επισκεφθεί το μεγαλύτερο μέρος των πληγεισών οικισμών του νομού, η κ. Παπακώστα προχώρησε σε λεπτομερή καταγραφή των αναγκών που αφορούν τόσο όσους έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές σε περιουσίες και επιχειρήσεις, όσο και το σύνολο των πολιτών του νομού, οι οποίοι αναμένεται να επωμιστούν τις δυσβάσταχτες συνέπειες της μεγάλης καταστροφής. 

Σήμερα, Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, η Βουλευτής, συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη, στον οποίο κατέθεσε σειρά μέτρων στήριξης για τους πληγέντες. 

Στην κορυφή της ατζέντας της σημερινής συζήτησης ήταν, φυσικά, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, με επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών, προτού οι κλιματολογικές συνθήκες γίνουν τροχοπέδη για την επάνοδο και επιβίωση των κατοίκων.

Η κ. Παπακώστα, τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν στο εξής, συμπληρώνοντας την πρώτη δέσμη, που ανακοίνωσε χθες από το συντονιστικό κέντρο της Λάρισας, ο Πρωθυπουργός, επιβάλλεται να αφορούν και να διευκολύνουν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του νομού, δίνοντας αρχικά προτεραιότητα στους πλημμυροπαθείς, και στη συνέχεια διευρύνοντας το πεδίο εφαρμογής ώστε να υποστηριχθούν αντίστοιχα και όλοι όσοι εργάζονται και δραστηριοποιούνται στον νομό. Στο πλαίσιο αυτό, επανέφερε στη συζήτηση τη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς την εφορία, αλλά και τους ασφαλιστικούς φορείς, για την οποία υπέβαλε αίτημα θεσμοθέτησής της για όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους του νομού Τρικάλων.

Στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των πληγέντων, η Βουλευτής, επεσήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί άμεσα η συμφωνία με τα τραπεζικά ιδρύματα, ώστε να ανασταλούν όλες οι δανειακές υποχρεώσεις, ενώ, διευκρίνισε πως το μέτρο αυτό δεν πρέπει να περιοριστεί σε χρονικό ορίζοντα τριμήνου. Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί παράταση στις ληξιπρόθεσμες επιταγές, τουλάχιστον μέχρι το νέο έτος, για διαφύλαξη της ρευστότητας των επαγγελματιών, καθώς και να ανασταλεί η αναγγελία στον Τειρεσία, επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμες δανειακές οφειλές. 

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε ακόμα και η πρόβλεψη για αποζημιώσεις των καταστημάτων που παρέμειναν εκτός λειτουργίας λόγω έκτακτης ανάγκης, σε συνδυασμό με τις προνοιακές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, αναφορικά με την παροχή επιδόματος σε εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί. 

Η Βουλευτής, ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις μέτρων στις συναντήσεις της με τους αρμόδιους Υπουργούς, για την στήριξη των πολιτών του νομού, τα οποία θα έχουν εφαρμογή στο σύνολο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…