221018122913_katagma2

Στο προσκήνιο έρχονται τα δικαιώματα της Τρίτης Ηλικίας στην Υγεία με την έναρξη ενός νέου έργου με τίτλο « ΕΕ-Υγεία» από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελετών Καινοτομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD – Building a robust and democratic civic χώρος

Ο στόχος του έργου «ΕΕ-Υγεία» είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα της τρίτης ηλικίας, να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο της ΕΕ, ώστε να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικότερα οι υπηρεσίες υγείας, μέσω της πρόσβασης και της χρήσης τους, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Στόχο αποτελεί παράλληλα η ευαισθητοποίηση των ΟΚοιΠ, συγγενών και φοιτητών επαγγελμάτων υγείας, ιδίως σε θέματα ισοτιμίας μεταχείρισης.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν οι εξής δράσεις:

  •     Ανταλλαγή καλών πρακτικών
  •    Δράσεις κατάρτισης σε απομακρυσμένες περιοχές της Βέροιας και της Καστοριάς
  • Δημιουργία και παροχή ψηφιακής πλατφόρμας κατάρτισης
  •     Τ oolkit κατανόησης των δικαιωμάτων της ΕΕ
  •     Εκπόνηση μελέτης και αρθρογραφία
  •     Δράσεις διάχυσης του έργου και των αποτελεσμάτων του
  •     Ενημέρωση σε πανεπιστήμιο
  •     Podcast και εκπαιδευτικά βίντεο

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και την πρόοδο που μπορείτε να δείτε εδώ: https://eeke.gr/publication/11889/

Ο Γνωσιολογικός Εμπλουτισμός Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων Υγείας της Τρίτης Ηλικίας (ΕΕ-Υγεία) δημιουργείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και εταίρο το έργο Μελετών Καινοτομίας και Ανάπτυξης .

Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της ΕΕ, μέσω της στήριξης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚΟΙΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο. και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Ο Συντονιστής του BUILD είναι η Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος) .

«Με τη χρηματοδότηση της Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA) ή του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο EACEA και το Ίδρυμα Μποδοσάκη δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφρασμένες απόψεις»

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…