2022

Πότε αρχίζουν οι Πανελλαδικές και πότε λήγουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, με πιθανές ημερομηνίες από 6 έως 8 του ίδιου μήνα θα ξεκινήσει η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με τις πρώτες συζητήσεις που  έγιναν στο υπουργείο Παιδείας.

Την οριστική απόφαση θα λάβει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως της επόμενες ημέρες , ενώ το πρόγραμμα  των εξετάσεων θα ανακοινωθεί  πριν κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές του Πάσχα.

Μέχρι τέλους του μήνα  ή  τις πρώτες ημέρες του Μάη. αναμένεται   επίσης να  δημοσιοποιηθεί και ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα και ανά Πανεπιστήμιο.

Οι νέοι πίνακες θα προβλέπουν αύξηση εισακτέων στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Δημοκρίτειο Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας και μείωση στα κεντρικά.

Όσον αφορά την εξεταστέα ύλη η απόφαση της υπουργού Παιδείας είναι να μην υποχωρήσει στις πιέσεις για μείωσή της.

Πότε θα λήξουν τα μαθήματα

Τα μαθήματα αναμένεται  λήξουν στις 20 Μαΐου για τα Λύκεια και στις 27 του ίδιου μήνα στα Γυμνάσια.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις.

 Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σύμφωνα με εκτιμήσεις  οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ  και τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν μεταξύ 10 και 20 Αυγούστου, καθώς αίρεται το «εμπόδιο» των βαθμολογιών των προκαταρκτικών εξετάσεων των σχολών άλλων υπουργείων.

Φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων των Στρατιωτικών , αστυνομικών κλπ σχολών διεξάγονται τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο αντί τον Ιούλιο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: 30 Ιουλίου μπορούμε να ανακοινώσουμε τις βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων (βίντεο)

Άλλωστε το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει επισήμως ότι στις 30 Ιουλίου θα μπορούσε  υπηρεσιακά να έχει ανακοινώσει  όλα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εάν δεν υπήρχαν οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

  •     Δείτε εδώ τι απάντησε το υπουργείο Παιδείας όταν ρωτήθηκε σχετικά από το esos

Σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

 Οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου και οι απόφοιτοι-υποψήφιοι/ες, οι οποίοι/ες θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022,  θα εξεταστούν σε τέσσερα (4) μαθήματα και θα είναι υποψήφιοι/ες για ένα (1) μόνο συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο/η υποψήφιος/α.  Οι μαθητές/τριες εξετάζονται υποχρεωτικά στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα:

Ι.  Ομάδα Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι υποψήφιοι/ες της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, έχουν πρόσβαση στις Σχολές και τα Τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές επιστήμες και τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά είναι τα εξής τέσσερα (4):

1.    Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας
2.    Αρχαία Ελληνικά Ομάδας Προσανατολισμού
3.    Ιστορία Ομάδας Προσανατολισμού
4.    Λατινικά Ομάδας Προσανατολισμού

II. Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Οι υποψήφιοι/ες της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις Σχολές και τα Τμήματα είτε του 2ου Επιστημονικού Πεδίου είτε του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Οι υποψήφιοι για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές επιστήμες εξετάζονται υποχρεωτικά στα εξής τέσσερα (4) μαθήματα:

1.    Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας
2.    Φυσική Ομάδας Προσανατολισμού
3.    Χημεία Ομάδας Προσανατολισμού
4.    Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού

Οι υποψήφιοι/ες για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής εξετάζονται υποχρεωτικά στα εξής τέσσερα (4) μαθήματα:

1.    Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας
2.    Φυσική Ομάδας Προσανατολισμού
3.    Χημεία Ομάδας Προσανατολισμού
4.    Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού

IΙΙ.  Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Oι υποψήφιοι/ες της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, έχουν πρόσβαση στις Σχολές και τα Τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής και τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά είναι τα εξής τέσσερα (4):

1.    Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας
2.    Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού
3.    Πληροφορική Ομάδας Προσανατολισμού
4.    Οικονομία Ομάδας Προσανατολισμού

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Μαθητής στους Γόμφους, βρήκε πορτοφόλι & το παρέδωσε στον κάτοχό του

Ένας μαθητής Λυκείου στο δρόμο του χωριού του, στους Γόμφους, βρήκε ένα πορτοφόλι με σεβασ…