2024-04-09 160308

Το καταστροφικό πέρασμα του Daniel στην περιοχή μας, άνοιξε νέες κατευθύνσεις στον σύλλογο, μιας και τα ψηλά βουνά του Ασπροποτάμου δεν μπορούμε προς το παρόν να τα προσεγγίσουμε εύκολα. 

Η Βλαχάβα είναι ένα χωριό, που παρά το υψόμετρο της 825μ. είναι κοντά στην Καλαμπάκα, μόλις 17 χιλιόμετρα απόσταση νοτιοδυτικά των Χασίων.

Τον Φεβρουάριο η λέσχη είχε προγραμματισμένη πεζοπορία στην περιοχή αλλά η κακοκαιρία μας έκανε να την αναβάλλουμε. Το κάθε εμπόδιο για καλό που λέει ο σοφός λαός μας, στην περίπτωση μας ταιριάζει απόλυτα!

Η καταπληκτική ανοιξιάτικη μέρα ήταν ότι καλύτερο για να διαβούμε στο καταπράσινο δάσος με τις βελανιδιές και τα πανέμορφα αγριολουλουδα.

Το ξωκκλήσι της Παλαιοπαναγιάς είναι σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από το χωριό. Η κατηφορική πορεία διήρκεσε μιάμιση ώρα περίπου. Στη θέα του βράχου που είναι κτισμένο σε σπηλιά το εκκλησάκι, υπήρξε ενθουσιασμός από μέλη του συλλόγου για την ομορφιά του τόπου. Πραγματικά είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, συνέχεια του βραχώδους μετεωρίκου τοπίου.

Ανηφορίσαμε τα λαξευμένα στο βράχο σκαλοπάτια και μπήκαμε στο μακρόστενο ανοιχτό σπήλαιο, όπου βρίσκεται σε μια κόγχη η Παναγία βρεφοκρατούσα.

Ο ναός ήταν κλειστός και δεν μπορέσαμε να τον δούμε. Αφού βγάλαμε τις καθιερωμένες φωτογραφίες, πήραμε τον ανηφορικό δρόμο της επιστροφής με μικρές στάσεις για να δούμε τα βουνά και τα χωριά της περιοχής, αλλά και για να πάρουμε δυνάμεις που η υψηλή θερμοκρασία για την εποχή μας τις στερούσε!

Η εξόρμηση έκλεισε ως είθισται με γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής, κάνοντας σχέδια για τις επόμενες δράσεις!

OLK (4)

OLK (3)

OLK (2)

OLK (1)

Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

 

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…