agelades-kreoparagogis

Στα 3.272.403 ευρώ ανέρχεται το ποσό ενίσχυσης για την πληρωμή των δικαιούχων κτηνοτρόφων του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2022, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια (2η Πρόσκληση ΟΠΕΚΕΠΕ).

Θυμίζουμε ότι εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο προσωρινός πίνακας παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης – πληρωμής, ο οποίος έχει αναρτηθεί και είναι διαθέσιμος για προσωποποιημένη πληροφόρηση των αιτούντων στον σχετικό ιστότοπο (πατήστε εδώ).

Η είσοδος των δικαιούχων γίνεται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών. Κατά των αποτελεσμάτων του πίνακα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή εντός 5 εργασίμων ημερών, από σήμερα Δευτέρα (27/03/2023) μέχρι και την Παρασκευή (31/03/2023), αποκλειστικά μέσω του σχετικού ιστότοπου.

Για την απόφαση της Διαύγειας πατήστε (εδώ)

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί περιμένουν με αγωνία την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Η καθυστέρηση με το ΟΣ∆Ε του 2023 σε συνδιασμό με τον πρώτο χρόνο της νέας ΚΑΠ έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρηματοδότηση μέσω της κάρτας αγρότη και να έχουν οι παραγωγοί μεγάλη έλλειψη ρευστότητας. Από την άλλη οι ανάγκες για τα έξοδα καλλιέργειας είναι μεγάλες. Το ΥπΑΑΤ έχει περιοριστεί σε αόριστες υποσχέσεις για πληρωμή χωρίς να αναφέρει σαφές χρονοδιάγραμμα. Στο παρελθόν λίγο πριν το Πάσχα πλήρωναν τις τελευταίες συνδεδεμένες στα ζωικά, τώρα ακόμη δεν έχουμε πληρώσει ούτε μια στην φυτική παραγωγή.

Στο μεταξύ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, προχώρησε – με αρκετή καθυστέρηση – στον ορισμό των Ενδιάμεσων Φορέων Παρεμβάσεων του Πυλώνα ΙΙ του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ). Συγκεκριμένα με αποφάσεις που υπογράφει ο κ. Στύλιος:

  • η Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, αναλαμβάνει την έκδοση του θεσμικού πλαισίου υλοποίησης της παρέμβασης με τίτλο: «ΠΕ-70.2.1: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους»
  • η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων αναλαμβάνει αντίστοιχες αρμοδιότητες για τις παρεμβάσεις: «ΠΕ-71: Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» και «Π3-73-2.3: Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»
Πηγή:agrotypos.gr (Παϊσιάδης Σταύρος)
Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Μικροί μαθητές στην Πύλη, βρήκαν πορτοφόλι & το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά-μαθητές Γυμνασίου, έλαβε χώρα χθες…