Mouzaki mastos (1)

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Καρδίτσας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μουζακίου και τις Μαίες του Κέντρου Υγείας, διοργάνωσαν με επιτυχία σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στο Μουζάκι.

Η κινητοποίηση αποτελούνταν από τέσσερα σκέλη και συγκεκριμένα: α) Μεγάλη πορεία με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών, που άρχισε από την κεντρική πλατεία Μουζακίου και κατέληξε στο Δημαρχείο. β) Διανομή έντυπου υλικού σχετικό με τη δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης και τη σημασία της παγκόσμιας ημέρας πρόληψης του καρκίνου του μαστού. γ) Ενημερωτική ομιλία από την Επισκέπτρια Υγείας και Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας – Παραρτήματος Καρδίτσας κ. Ερμιόνη Βασιλού. δ) Ψηλάφηση μαστών από Μαίες του Κέντρου Υγείας σε όσες γυναίκες το επιθυμούσαν, στο ξύλινο κιόσκι που βρίσκεται στο προαύλιο του Δημαρχείου. 

Mouzaki mastos (2)

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών, κάθε χρόνο, να υπολογίζεται στις 7.500! Ωστόσο, παρά την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο στις μέρες μας, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν στην εφαρμογή αποτελεσματικότερων θεραπευτικών παρεμβάσεων, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει. Έτσι, ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια και οι σύγχρονες θεραπείες πλέον μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην ίαση.

Mouzaki mastos (3)

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει στο 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που υπάρχουν, η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…