AP23295364713230-1024x683

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι ισραηλινές εναέριες επιχειρήσεις συνεχίζονται επί δύο εβδομάδες, ενώ οι κάτοικοι της πολύπαθης περιοχής λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια με το σταγονόμετρο από το Σάββατο

Σύμφωνα με τα παλαιστινιακά ΜΜΕ, οι νέες αεροπορικές επιχειρήσεις του Ισραήλ ήταν σφοδρές, ενώ βομβαρδίστηκαν περιοχές κοντά σε τρία νοσοκομεία, δίχως να έχει καταστεί σαφές εάν τα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως για τα όσα καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι, σχετικά με τα χτυπήματα κοντά στα νοσοκομεία Σίφα, Αλ – Κουντς αλλά και το Ινδονησιακό νοσοκομείο, ο διοικητής του οποίου ανέφερε ότι προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί και υλικές ζημιές, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Υγειονομική κρίση στη Γάζα

Τα κρούσματα ανεμοβλογιάς, ψώρας και ασθενειών που προκαλούν διαρροϊκά επεισόδια αυξάνονται στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας των δραματικών υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επί δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ εξήγησε πως ανάμεσα στους βασικούς λόγους της εξάπλωσης ασθενειών είναι πως οι κάτοικοι της Γάζας είναι αναγκασμένοι να πίνουν μολυσμένο νερό, ελλείψει καθαρού πόσιμου νερού. Δίχως να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, ο ΟΗΕ προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου αύξησης των κρουσμάτων μολυσματικών νόσων αν δεν αποκατασταθεί η ύδρευση και εάν δεν ξαναρχίσουν να ηλεκτροδοτούνται, ή δεν λάβουν καύσιμα, οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης.

Πηγή:documentonews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…