tsakalos

Το μεγάλο στοίχημα στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης υπήρξε η οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών κάτι που αμφισβητούνταν έντονα σε άλλες πολιτικές περιόδους. Η προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας σχέσης ανάμεσα στην κρατική λειτουργία και τους πολίτες πρέπει να είναι διαρκής και να περιλαμβάνει χαρακτηριστικά απόλυτης διαφάνειας.

Προς τούτο κυβερνήσεις του παρελθόντος δημιούργησαν, με κάθε κόστος, τη λειτουργία της διαύγειας και του ΑΣΕΠ, μεταξύ των άλλων, για να διασφαλίσουν μελλοντικά τη λειτουργία του κράτους ως προς τις αποφάσεις που σχετίζονται με διορισμούς, μετακινήσεις υπαλλήλων, χρηματοδοτήσεις οργανισμών κ.ο.κ.

Η χώρα πέρασε από μια διαδικασία αυτονόητης αλλαγής στη δομή και στη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και το διοικητικό πλαίσιο, για να φτάσει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κράτους που σέβεται τον πολίτη, τα δικαιώματά του, την υπεράσπιση βασικών αξιών!

Μέσα σ’ όλες τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν είναι μείζονος σημασίας να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών και των νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου.

Σ’ αυτή τη νέα εποχή είναι αυτονόητη η ευαισθησία και η πρόληψη από το κράτος για τους μακροχρόνια ανέργους, τη μονογονεϊκή οικογένεια, τα τιμημένα γηρατειά, τους φοιτητές, τα νέα ζευγάρια!
Η αξιοκρατία μέσα από μοριοδοτούμενες διαδικασίες σε προκηρύξεις πρόσληψης υπαλλήλων και η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες επιλογές διακυβέρνησης μιας χώρας για να μην υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι αμφιβολιών!

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει προβλέψει στους έξι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το κυβερνητικό πρόγραμμα τους άξονες πάνω στους οποίους θα οικοδομήσει μια νέα αρχή, για μια νέα Ελλάδα με δικαιοσύνη για όλους!

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στόχος να μη κινδυνέψουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Η παραίτηση του ΔΣ δεν σημαίνει παύση πληρωμών. Η εξυγίανση του Οργανισμού αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα 

Προσωπικό του στοίχημα, χαρακτήρισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσ…