Στιγμιότυπο οθόνης 2024-02-03 103818

Δεν πίστευε στα μάτια του κτηνοτρόφος στους Γόμφους, όταν μέσα στην χειμωνιάτικη αχλή του Φλεβάρη (2/2/2024), αντίκρισε πελαργό στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής να σουλατσάρει σε αγρό με το γνωστό του αγέρωχο βάδισμά, ψάχνοντας…τι άλλο, για τροφή.

Εμβρόντητος ο άνθρωπος, κοίταζε και ξανακοίταζε το ημερολόγιο στο κινητό του, μήπως μπήκαμε στον Μάρτη, αλλά μάταια! Καρφωτός πο δείκτης στην ημερομηνία… 2/2/2024!!!

Και πώς είναι να μην απορεί κανείς, με τέτοια εικόνα, όταν πολύ καλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι και ο πελαργός ανήκει στα αποδημητικά πουλιά, τα οποία τον Χειμώνα διαχειμάζουν σε θερμές περιοχές, και γι’ αυτό τον λόγο αποτελούν τους προάγγελους και σηματοδότες που μας προετοιμάζουν με τον ερχομό τους, για τη νέα εποχή, την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο με την φυγή τους.

Έτσι λοιπόν, με την αποδημία τους, αποτελούν, κατά κάποιο τρόπο και ένα είδος μετεωρολογικού δείκτη, που μας προϊδεάζει για την διάρκεια και την «ποιότητα» του καιρού στη νέα εποχή που έρχεται.

Τώρα πώς αυτός ο ευχάριστος ταξιδιώτης ξεκίνησε & τερμάτισε το ταξίδι του για φέτος τόσο νωρίς, κανείς δεν γνωρίζει. Όμως η άφιξή του  μπορεί να σημαίνει ότι η Άνοιξη να είναι πιο κοντά φέτος απ’ ότι άλλες χρονιές και να προμηνύει ένα ίσως «θερμό» Καλοκαίρι, ενώ παράλληλα δίνει ένα σαφές μήνυμα εκπέμποντας SOS!!! σε όλους μας και πολύ περισσότερο σε αυτούς που κρατούν τον πλανήτη στα χέρια τους, ότι δεν πρέπει να πληγώσουμε περισσότερο τη γη μας, γιατί οι αντοχές της τελειώνουν!!!

Άρα δεν είναι τυχαία η άφιξη τού εν λόγω πελαργού στα μέρη μας στην καρδιά του Χειμώνα, καθώς, όπως θα έλεγε κι ο παππούς μου, «έχασε ντορό», λόγω της κλιματικής αλλαγής, αφού είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η μετανάστευση πυροδοτείται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες & την διαθεσιμότητα τροφής(απόρροια των καιρικών φαινομένων), που επικρατούν στα εδάφη αναπαραγωγής και διαχείμασης.

 

98f737de-88fb-414c-a811-92d2806b1bca

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Λειτουργίες Action Bot αποκτά το mAigov -Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο Ψηφιακός Βοηθός αναβαθμίζει την αλληλεπίδραση των πολιτών με το Kράτος

Το mAigov, η πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, α…