akinita20201

ΕΝΦΙΑ: Ένα νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιστρέφει ΕΝΦΙΑ προηγούμενων ετών σε φορολογούμενους!

Η διάταξη αφορά ακίνητα στα οποία είχε προσδιοριστεί αρχικά ο ΕΝΦΙΑ και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας με βάση αντικειμενικές αξίες του 2008, οι οποίες το 2016 μειώθηκαν με βάση ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Όμως, ενώ ο νόμος προέβλεπε τον συμψηφισμό του φόρου που έπρεπε να επιστραφεί, με τον ΕΝΦΙΑ των επόμενων ετών παρατηρήθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις, το ποσό που έπρεπε να επιστραφεί υπερκάλυπτε κατά πολύ τον ΕΝΦΙΑ των επόμενων ετών, με αποτέλεσμα να παραμένουν «δεσμευμένα» στην ΑΑΔΕ, για μακρό χρονικό διάστημα τα ποσά που είχαν καταβάλλει οι ιδιοκτήτες.

Με το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ προβλέπεται ότι τα συγκεκριμένα ποσά που εκκρεμούν, θα επιστραφούν στους δικαιούχους. Σημειώνεται πως η διάταξη αφορά σε δικαιούχους οι οποίοι, στο μεταξύ μειώθηκε η ακίνητη περιουσία τους και άρα ο ΕΝΦΙΑ, με τον οποίο βαρύνονται είναι μικρότερος ή και μηδενικός.

 Για τα ακίνητα που εντάχθηκαν στο σύστημα των αντικειμενικών τιμών μετά το 2008, ο φόρος κατοχής ακινήτων που καταβλήθηκε αχρεώστητα θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ των επομένων ετών έως το 2025.
Πηγή:xristika.gr
Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…