3412

7 Απριλίου 2024 “My-Health-My Right”

kaliora 2

 7η Απριλίου, είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μιας εξειδικευμένης υπηρεσίας του ΟΗΕ με αρμοδιότητα την υποστήριξη της καθολικής περίθαλψης, την παρακολούθηση των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, το συντονισμό της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και ευημερίας.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας», καθιερώθηκε από τον ΠΟΥ το 1950, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ως παγκόσμια αφορμή για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα υγείας, πρόληψης και φυσικά της ισότιμης υγειονομικής περίθαλψης για όλους.

Το θέμα της φετινής χρονιάς 2024 είναι: «H Υγεία μου- Το Δικαίωμά μου». Υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε ανθρώπου, οπουδήποτε, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευση, πληροφόρηση, καθώς και σε ασφαλές πόσιμο νερό, καθαρό αέρα, καλή διατροφή, ποιοτική στέγαση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας-περιβαλλοντικές συνθήκες, χωρίς διακρίσεις.

Κεντρικό μήνυμα, είναι η σημασία της καθολικής κάλυψης υγειονομικής περίθαλψης, περιλαμβάνοντας την παροχή ιατρικής αγωγής, αλλά και τη διευθέτηση κοινωνικών, οικονομικών  και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμβάλλουν στις ανισότητες στην υγεία. Η Πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη είναι το κλειδί για την επίτευξη

Η Υγεία είναι Ανθρώπινο δικαίωμα και μια κοινή ευθύνη.

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…