εικόνα_Viber_2022-05-25_11-46-29-253

Μπορεί η σχολική χρονιά να πλησιάζει προς το τέλος της, όμως οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Πύλης συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις δράσεις τους.

Αναλυτικότερα, στα πλαίσια υλοποίησης των προγραμμάτων  σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλους «Τρέχει γάργαρο νερό σε ποτάμι καθαρό» και «Το γεφύρι το παλιό», σε συνδυασμό με το  θέμα του Β’ κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Τα γεφύρια της περιοχής μας», πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική επίσκεψη κατά μήκος του ποταμού Πορταϊκού που κατέληξε στην Τοξωτή γέφυρα της Καμάρας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα γεφύρια για τα οποία είχαν συζητήσει το προηγούμενο διάστημα (σχετικά με την κατασκευή, την παλαιότητα, τη σημασία τους για την περιοχή),  να ακούσουν  τους ήχους του νερού και των πουλιών και να προβληματιστούν προτείνοντας τρόπους διατήρησης καθαρού του ποταμού.

Στο τέλος της διαδρομής απόλαυσαν το κολατσιό τους υπό τη σκιά των πλατάνων στην Τοξωτή γέφυρα, αποτύπωσαν στο χαρτί τις εικόνες που τους εντυπωσίασαν  και αφού ξεκουράστηκαν, πήραν το δρόμο της επιστροφής αποκομίζοντας όλα τα οφέλη της βιωματικής μάθησης.

Όσον αφορά στο Σχέδιο Δράσης στα πλαίσια της Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας με θέμα την ομαλή μετάβαση των παιδιών του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό, οι δυο σχολικές μονάδες αντάλλαξαν επισκέψεις. «Ήρθε η ώρα πια κι εγώ να πάω στο Δημοτικό» φώναξαν οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου όταν υποδέχτηκαν τα παιδιά της Α’ Δημοτικού. Ανάρτησαν πανό καλωσορίσματος, μπήκαν στις τάξεις τους, εξέφρασαν απορίες, ζωγράφισαν και στο τέλος τους κέρασαν παγωτό.

Το κέρασμα και τη φιλοξενία ανταπέδωσε η Πρώτη Δημοτικού όταν τα νήπια επισκέφτηκαν το Δημοτικό. Πριν από αυτό, παρακολούθησαν το μάθημα της Γλώσσας και των Μαθηματικών, γνώρισαν το Διευθυντή, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους,  και συζήτησαν μαζί του.

Τέλος, η Προϊσταμένη και οι Νηπιαγωγοί αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για  την αμέριστη βοήθεια στην υλοποίηση των παραπάνω, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πύλης,  κο Λεωνίδα Τσανταρλιώτη, τους εκπαιδευτικούς της πρώτης Δημοτικού κα Χαρίκλεια Κωτούλα και κο Απόστολο Λύκα, καθώς και τις μητέρες Βάσω Λαμπρογεώργου και Μαρία Βουτσελά.

btr

btr

εικόνα_Viber_2022-05-25_11-46-31-094

εικόνα_Viber_2022-05-25_11-46-28-454

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτριος Κολοκύθας

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού και θείο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΕΤΩΝ 90 Θανόντα…