afigrantiras1-1170x611

Κι, όμως, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πανεύκολες συσκευές, κάνουμε μερικά σημαντικά λάθη και «μπλοκάρουμε» την αποτελεσματικότητά τους

Όσο συνεχίζεται ο ζεστός και υγρός καιρός στην Ελλάδα, τόσο οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουν στη λύση του αφυγραντήρα για να κρατήσουν την υγρασία έξω από τα σπίτια τους. Και παρά το γεγονός ότι οι αφυγραντήρες σε γενικές γραμμές είναι συσκευές εύκολες στη χρήση τους, ωστόσο, πολλές φορές κάνουμε μερικά (κομβικά) λάθη που μπλοκάρουν την αποτελεσματικότητά του.

#1

Ξεχνάμε ότι ο αφυγραντήρας δεν είναι θερμαντικό σώμα και αντίθετα με το τι κάνουμε όταν λειτουργεί σόμπα (να κλείνουμε, δηλαδή, όλες τις πόρτες για να διατηρηθεί η ζέστη) εδώ οφείλουμε να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο: να τις κρατήσουμε ανοιχτές. Ο αφυγραντήρας τοποθετείται μεν στο κέντρο του δωματίου, αλλά αφήνουμε τις πόρτες ανοιχτές, ώστε να μην μπλοκάρουμε το μέγιστο της λειτουργίας του. Επίσης, κατά τους χειμερινούς μήνες δεν τον τοποθετούμε κοντά στο καλοριφέρ ή οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό σώμα, καθώς ακυρώνουμε τη λειτουργία του.

#2

Όλοι γνωρίζουμε πια ότι με τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο, τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα. Όμως! Δεν χρειάζεται να τοποθετούμε την απλώστρα κοντά και κυρίως πάνω από τον αφυγραντήρα. Δεν θα στγνώσουν πιο γρήγορα, επειδή τα βάλαμε πιο κοντά! Αντιθέτως, επειδή τα βρεγμένα ρούχα, όσο καλά κι αν είναι στιμμένα αφήνουν υγρασία, είναι πολύ πιθανό τα σταγονίδια να πέσουν μέσα στον αφυγραντήρα και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του.

#3

Χρησιμοποιούμε μπαλαντέζα και αυτό δεν είναι ακριβώς λάθος, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αφυγραντήρα, από μία ενδεχόμενη πτώση της τάσης ή ακόμα και από την υπερθέρμανσή του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι κατασκευαστές αφυγραντήρων συνιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο την αποφυγή της χρήσης μπαλαντέζας.

Πηγή:lifo.gr, Με στοιχεία από IdealHome.co.uk

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…