dianeosis

Στο 13ο μέρος της σειράς podcasts «Με Απλά Λόγια», συζητάμε με τον καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ Αριστείδη Χατζή για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Γιατί επαναστάτησαν οι φτωχοί κάτοικοι μιας επαρχίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 19ου αιώνα; Ποια ήταν τα πρόσωπα που πυροδότησαν την εξέγερση, και πώς κατόρθωσαν να νικήσουν;

Στο νέο, δέκατο τρίτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Με Απλά Λόγια», ο καθηγητής Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης ΕΚΠΑ Αριστείδης Χατζής, (που μεταξύ άλλων έχει γράψει και το βιβλίο «Ο Ενδοξότερος Αγώνας», μια ιστορία της πρώτης φάσης της ελληνικής επανάστασης) μας μιλάει με απλά λόγια για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Για τους ήρωες και για τους συμμάχους, για τις μάχες και για τις διπλωματικές και γεωπολιτικές διεργασίες, για το κλίμα στον επαναστατημένο λαό και για το παγκόσμιο κύμα του φιλελληνισμού.

Γιατί επαναστάτησαν οι φτωχοί κάτοικοι μιας επαρχίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 19ου αιώνα; Ποια ήταν τα πρόσωπα που πυροδότησαν την εξέγερση, και πώς μερικές χιλιάδες άπειροι επαναστάτες τελικά, χρόνια μετά, κατόρθωσαν να νικήσουν τον τακτικό στρατό μιας από τις αυτοκρατορίες της εποχής;

Η κουβέντα αυτή αποτελεί μια (σχετικά) σύντομη και συμπυκνωμένη εξιστόρηση μιας από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες της πρόσφατης ιστορίας του κόσμου μας, με απλά λόγια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Ολόκληρη η συζήτηση με τον καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ Αριστείδη Χατζή
Ή να την ακούσετε εδώ:
Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Θέση εργασίας σε Φαρμακείο, στο Δ. Πύλης

Ζητείται άτομο ηλικίας 23-29 ετών με κάρτα ανεργίας, για άμεση πρόσληψη σε περιφερειακό Φα…