maxresdefault-1
O Μους είναι το πρώτο λαμπραντόρ που ορκίστηκε. Εσύ, ψάχνεις ακόμα σημειώσεις δεύτερου έτους;

Δε χρειάζεται να αγχωθείς επειδή ενδεχομένως χρωστάς κανά- δύο- τρία- τέσσερα- πέντε μαθήματα, απλά να σου πούμε ότι χρειάστηκε έξι χρόνια για να πάρει το πτυχίο του ο Μουσ (Moose), ένα 8χρονο λαμπραντόρ, το οποίο αποφοίτησε πρόσφατα και με επιτυχία από το πανεπιστημιακό ίδρυμα Virginia Tech.

Ο λόγος για τον πρώτο -ίσως- σκύλο στα χρονικά που παίρνει πτυχίο και ανταμείβεται για τις ακαδημαϊκές του επιτυχίες.

Πιο συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο Virginia Tech έδωσε πτυχίο κτηνιατρικής στον Μους, ο οποίος είναι σκύλος θεραπείας, για την πολυετή συνεισφορά του στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του πορείας, ο 8χρονος Moose βοήθησε χιλιάδες φοιτητές του Ιδρύματος να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν το άγχος και τα ψυχολογικά προβλήματα που βίωναν εν μέσω σπουδών, οπότε οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου έκριναν απαραίτητο να του απονείμουν το τιμητικό δίπλωμα (και πολύ καλά έκαναν, γιατί όχι;).

Ο Μους είναι σκύλος θεραπείας στο κέντρο συμβουλευτικής Cook από το 2014, και τα τελευταία 6 χρόνια, έχει βοηθήσει πάρα πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες να αντιμετωπίσουν προβλήματα ψυχικής υγείας, σε περισσότερες από 7.500 συνεδρίες.

Το πανεπιστήμιο τον τίμησε όπως του άξιζε και μάλιστα μαγνητοσκοπήθηκε η τελετή απονομής.

 

Πηγή: neolaia.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των δασικών δρόμων στο Δήμο Μουζακίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού των δασικών δρόμων στο Δήμο Μουζακίου. Σε συν…