
Το “Θεατρικό εργαστήρι του 1ου Γυμνασίου Πύλης” παρουσίασε φέτος το θεατρικό έργο “Will I am or am I Will? Tales will shake in Shakespeare’s mill!”
Η 1η παράσταση που ανέβηκε την Τετάρτη 22.05.2019 και η 2η που ανέβηκε το Σάββατο, 25.05.2019, στο κατάμεστο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πύλης, ήταν αφιερωμένες στον μαθητή του 1ου Γυμνασίου Στέφανο Μητσιάκη, που έφυγε τον Νοέμβριο του 2018 από κοντά μας, αλλά θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.
Η σεναριογράφος και σκηνοθέτης του θεατρικού κυρία Μελανία Παναγιωτίδου προσπάθησε όπως πάντα να προσαρμόσει τους ρόλους στα εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά των μαθητών και να κάνει λογοπαίγνια με τα ονόματά τους και τις εκφράσεις τους, ώστε να νιώθουν οικεία και έτσι να βγαίνει και περισσότερο γέλιο.
Το έργο ολοκληρώθηκε με την προβολή θεατρικών εικόνων, που επιμελήθηκε η κυρία Ευθυμία Σαμαρά, τη μουσική επένδυση, που επιμελήθηκε η κυρία Ευαγγελία Συμεωνίδη και τα σκηνικά, που επιμελήθηκε ο κύριος Χρήστος Παλιούρας. Βίντεο: Κωνσταντίνος Καραχάλιος – Φωτογραφίες: Τριανταφυλλιά Γκρέκου – Τεχνική υποστήριξη: Κωνσταντίνος & Περικλής Πάνος.
Απόσπασμα από την εισαγωγή του θεατρικού: “Στο σημερινό θεατρικό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε κάποια θεατρικά έργα του William Shakespeare σε πιο ανάλαφρη μορφή. Για να είναι πιο κατανοητά, αλλά και πιο διασκεδαστικά, τα συνδέσαμε με το παρόν και τον τόπο μας, μεταφέροντας τον Shakespeare στη σύγχρονη εποχή και θέτοντάς τον σε θέση σεναριογράφου και σκηνοθέτη να παρεμβαίνει στην υποτιθέμενη πρόβα ενός θεατρικού, που αποτελείται από 8 από τα πιο γνωστά έργα του.
Ευχόμαστε να απολαύσετε αυτό το εγχείρημά μας, να γελάσετε, να διασκεδάσετε, να γνωρίσετε καλύτερα τον ίδιο τον Shakespeare και το συγγραφικό του έργο, αλλά κυρίως να εντρυφήσετε στην ανθρώπινη ψυχολογία. Θα διαπιστώσετε ότι όσα χρόνια και να περάσουν τα πάθη και οι αδυναμίες των ανθρώπων παραμένουν πάντα ίδια σε όλον τον κόσμο, ανεξαρτήτου καταγωγής, θρησκείας και άλλων διαφοροποιήσεων.
Τα 8 αυτά έργα δεν επιλέχτηκαν τυχαία. Αφορούν τις 8 βασικότερες πτυχές του μυαλού και της ψυχής του κάθε ανθρώπου σ’ οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται.”
Οθέλλος (Othello) 1603 – Η παράφορη ζήλεια
Ριχάρδος Γ’ (Richard III) 1592 – Η δίψα για εξουσία
Βασιλιάς Ληρ (King Lear) 1606 – Ο φόβος των γηρατειών
Άμλετ (Hamlet) 1600 – Η δολοφονική εκδίκηση
Το ημέρωμα της στρίγγλας (The taming of the shrew) 1593 – Η σχέση των δύο φύλων
Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Romeo and Juliet) 1595 – Ο κεραυνοβόλος έρωτας
Κοριολανός (Coriolanus) 1607 – Η αγάπη για τη μάνα
Οι εύθυμες κυράδες του Windsor (The merry wives of Windsor) 1600 – Ο κερδοσκόπος έρωτας
Τους ρόλους shakespearοποίησαν οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου:
Βρατσίστα Χαρούλα – Βολούμνια – μητέρα Κοριολανού
Γούλα Γεωργία – Ιουλιέτα
Ζαρίδα Αποστολία – Κορδέλια
Ζαρίδα Γεωργία – Ρεγάνη
Θεοδώρου Χριστίνα – κυρία Ford
Καλαντζή Βασιλική – Κοριολανός
Καλέτση Ζωή – Ιάγος
Κανάτας Δημήτρης – William Shakespeare
Καραταΐρη Δέσποινα – Δέσποινα – παραμάνα Ιουλιέτας
Κολώνας Βασίλειος – Βασιλιάς Ληρ
Λαμπροπούλου Μαριάννα – Πατέρας Άμλετ ως φάντασμα
Λουλές Απόστολος – Ρωμαίος
Μανούρα Αρετή – κύριος Falstaff
Μηλιώτη Αγορή-Μυρτώ – Κλαύδιος
Μπαμπαλιάρη Αγγελική – Γονερίλη
Μπρουσιάκης Άγγελος – Άμλετ
Ντζάνη Σοφία-Αγγελική – Δεισδαιμόνα
Πανάγου Βασιλική-Νεφέλη – κυρία Page
Παπαγιάννη Λουίζα – Κατερίνα
Τζάνης Βασίλειος – Οθέλλος
Τρύπα Μαρία – Οφηλία
Τσανταρλιώτης Ευστράτιος – Ριχάρδος Γ’
Τσαρούχα Αθανασία – Γερτρούδη