avocado-13

(φωτό:Pexels)

Όταν σκέφτεσαι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, πιθανότατα σκέφτεσαι τους συνήθεις υπόπτους: Tο κρέας, τα θαλασσινά, τα όσπρια, το τόφου, το γιαούρτι, το τυρί, τους ξηρούς καρπούς και τα αυγά. Και δεν κάνεις λάθος. Οι παραπάνω τροφές, είναι από τις καλύτερες επιλογές για πρωτεΐνη, ένα βασικό μακροθρεπτικό συστατικό που χτίζει μυϊκή μάζα.

 Ήξερες όμως ότι υπάρχουν και φρούτα τα οποία περιέχουν επίσης πρωτεΐνη σε μικρές ποσότητες; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες πρέπει να στοχεύουν σε 46 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, ενώ οι άνδρες πρέπει να καταναλώνουν 56 γραμμάρια την ημέρα. Μια μερίδα φρούτου (ένα φλιτζάνι) θα παρέχει γενικά λιγότερα από 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, οπότε ναι, θα πρέπει να καταναλώσεις τεράστιες ποσότητες από αυτά τα φρούτα για να καλύψεις τις καθημερινές σου ανάγκες.
Τα πραγματικά οφέλη από την κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα, είναι οι άλλες βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει η συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων, όπως για παράδειγμα οι φυτικές ίνες. Και αν συνδυάσεις την ημερήσια δόση των φρούτων σου με ένα άλλο σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη, μπορείς να δημιουργήσεις ένα χορταστικό, γεμάτο πρωτεΐνες σνακ. Ποια είναι λοιπόν τα φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες; 

Γκουάβα

Αυτή η νόστιμη τροπική απόλαυση είναι διάσημη για το μοναδικό της έντονο άρωμα και τη χαρακτηριστική, γλυκόξινη γεύση της. Αυτό που μπορεί να μην ήξερες ωστόσο, είναι ότι η γκουάβα περιέχει περίπου 4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, καθιστώντας το ένα από τα φρούτα με την υψηλότερη πρωτεΐνη. Το εξωτικό αυτό φρούτο περιέχει επίσης άφθονη βιταμίνη C και φυτικές ίνες, ειδικά αν καταναλώνεις τη φλούδα και τους σπόρους του (που μπορείς και πρέπει!).

Αβοκάντο

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών, αλλά ήξερες ότι περιέχει επίσης 3 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι; Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και βιταμίνες C, E και K. Ο συνδυασμός λίπους και φυτικών ινών θα σε κρατήσει επίσης χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Βερίκοκο

Ένα φλιτζάνι φρέσκα βερίκοκα θα σου δώσει 2 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τα γευστικά αυτά φρούτα είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου και βιταμινών Α, C και Ε για την υγεία των ματιών και του δέρματος. Οι πλούσιες φυτικές ίνες τους, μπορούν να βοηθήσουν την πέψη και να περιορίσουν τις λιγούρες.

Βατόμουρα

Παραδόξως, ένα φλιτζάνι ωμά βατόμουρα περιέχει περίπου 2 γραμμάρια πρωτεΐνης και 8 γραμμάρια φυτικών ινών. Στην ίδια μερίδα θα βρεις επίσης σχεδόν το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης C, συν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, αλλά και πολυφαινόλες που τονώνουν την υγεία του εγκεφάλου.

Ακτινίδιο

Ένα φλιτζάνι ακτινίδια έχει περίπου 2 γραμμάρια πρωτεΐνης και εφόσον καθαρίζεις καλά τη φλούδα του, μπορείς να αποκομίσεις και τα πλούσια σε φυτικές ίνες οφέλη του. Το ακτινίδιο περιέχει επίσης πολλή βιταμίνη C, κάλιο και φώσφορο, καθώς και σίδηρο.

Πηγή:ladylike.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Μικροί μαθητές στην Πύλη, βρήκαν πορτοφόλι & το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά-μαθητές Γυμνασίου, έλαβε χώρα χθες…