ellas-agelada-copy

%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc-copy Του Δημήτρη Παπαγιαννόπουλου.

Όλοι οι πολιτικοί και οικονομολόγοι κάνανε το πως πέσανε από τα σύννεφα με τη χρεωκοπία της Χώρας! Πώς κι έγινε τέτοιο κακό… χωρίς να το αντιληφθούμε;

Ψέμματα! Το ξέρανε όλοι εδώ και 30 χρόνια, αλλά όλοι το αποσιωπούσαν και σπρώχναν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, αφήνοντας τη βραδύκαυστη βόμβα να σκάσει στα χέρια άλλου!
Κάποιοι ελάχιστοι, που οι «έξυπνοι» τους αποκαλούσαν αιρετικούς και κινδυνολόγους, γκρινιάζανε εδώ και 30 χρόνια. Αυτούς, μάλιστα, τους θεωρούσαν και ψιλο-γραφικούς!

 Ο Καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας… τους έκανε εκθέσεις κι έλεγαν ότι… παραγέρασε.

 Ο Κωστής Στεφανόπουλος κι ο Κων/νος Μητσοτάκης… τους τα έλεγαν στη Βουλή.

 Ο Γιάννης Μαρίνος… τους τα κοπανούσε στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» και στο «Βήμα».

 Ο Στέφανος Μάνος κι ο Στρατής Στρατήγης… τα γράφανε στην «Καθημερινή».

 Ο Δημήτρης Ράπτης… προειδοποιούσε στα «Πολιτικά Θέματα».

 Κι ο μεγάλος γελοιογράφος μας Κώστας Μητρόπουλος…
τα στυλίτευε κάθε εβδομάδα στα «Νέα» και τον «Οικον. Ταχυδρόμο».

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω 15 τραγικές γελοιογραφίες του 1986, που απεικονίζουν εναγωνίως αυτά που οι «σοφοί» μας… δήθεν δεν ήξεραν!

Μάλιστα, τις παρουσίασε τότε και όλες μαζί σε ένα ημερολόγιο που χρηματοδότησε η ιδιωτική εταιρεία «PIRELLI» και το διένειμε σε όλα τα πρατήρια καυσίμων και βουλκανιζατέρ της Χώρας!
( Ήταν τότε που οι Ανδρέας Παπανδρέου και Γεράσιμος Αρσένης σχολίασαν ενοχλημένοι ότι… οι κακοί «καπιταλιστές» κάνουν αντιπροπαγάνδα για να ανακόψουν το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της Χώρας και να ακυρώσουν το νέο της «οικονομικό μοντέλο»! )

Θα βρείτε εικονογραφημένες όλες τις παθογένειες.

 Στην προτελευταία, θα βρείτε την «ήπια προσαρμογή» του δειλού και κουτοπόνηρου Αλογοσκούφη, δηλαδή τη «ΜΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ»……. στην ώρα μηδέν πια!

 Στην τελευταία, θα βρείτε δραματικά αποτυπωμένη την (πριν 30 χρόνια) προειδοποίηση για το τι μας επιφυλάσσουν οι Ευρωπαίοι «άσπονδοι» φίλοι μας αν δεν προσέξουμε και πέσουμε στην ανάγκη τους. Την προφητεία για τα… μνημόνια!
( Τότε ο Α.Παπανδρέου κήρυττε το αμυντικό δόγμα προς Ανατολάς κι ο Μητρόπουλος τού τόνιζε ότι η Εθνική μας κυριαρχία θα κινδυνεύσει εκ Δυσμών. Όπερ και εγένετο δυστυχώς! )

Υ/Γ: Και για όσους επιμένουν ότι δεν είχαν ιδέα για το τσουνάμι που έρχεται, τους αφιερώνουμε τη 16η και άσχετη γελοιογραφία, που δεν είναι από πριν 30 χρόνια, αλλά από πριν 120 χρόνια!
Η ιστορία επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα, αλλά όχι ως κωμωδία που λέει το ρητό. Κάθε φορά… ως χειρότερη τραγωδία!
( Και φυσικά… «κανείς δεν ήξερε»! Δεν είχε ιδέα, που να πάρει και να σηκώσει… )

%ce%b3%ce%b5%ce%bb-1 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-2 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-3 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-4 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-5 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-6 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-7 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-8 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-9 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-10 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-11 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-12 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-13 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-14 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-15 %ce%b3%ce%b5%ce%bb-16

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …