Nasia Ok Arxiki

 Την Κυριακή 22 Απριλίου, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Νάσια Κρανιά (Πύλη) σε συνεργασία με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΜΑΡΙΤΑ Δ. ΤΑΧΟΥ, “WELCOMETOKNOWLEDGE” (ΠΕΝΝΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ – ΛΑΓΟΥΔΗ) ΚΑΙ “HELLO” (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΜΠΑΝΗ), συμμετείχε δυναμικά στην πανελλαδική δράση Κέντρων Ξένων Γλωσσών Βιωματικής Εκπαίδευσης  YourThoughtsonGreece μέσα από το οποίο οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τα Αγγλικά τους έξω από τα όρια των τάξεων ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της χώρας μας.

Λίγα λόγια για τη Δράση:

Στα πλαίσια της βιωματικής και συνεργατικής εκπαίδευσης  των μαθητών μας  ανταποκριθήκαμε με μεγάλο ενθουσιασμό στο πανελλαδικό ραντεβού που έδωσαν 150 σχολεία από  Ελλάδα και Κύπρο σε χώρους συνάθροισης ξένων επισκεπτών. Με όραμα και όρεξη τα 4 Κέντρα Ξένων Γλωσσών αγκαλιάσαμε το project από την πρώτη μέρα και δημιουργήσαμε τα θεμέλια για να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της περιοχής τα βήματα μας.

Οι συνεργασίες μεταξύ σχολείων κερδίζουν και φέρνουν έμπνευση σε νέους ανθρώπους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα του παρελθόντος χειριζόμενοι δεξιότητες που είναι απαραίτητες στους νέους του 21ου αιώνα.

Στα δικά μας ηλιόλουστα Μετέωρα 60 μαθητές των τεσσάρων σχολείων πανέτοιμοι να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά υπέβαλλαν τους ξένους επισκέπτες των Μετεώρων σύντομες ερωτήσεις, καθώς και  ερωτηματολόγια που οι ίδιο μαθητές είχαν οργανώσει κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο των εργασιών μέσα στις τάξεις. Οι συζητήσεις των μαθητών με τους ξένους επισκέπτες περιστρέφονταν γύρω από τις γνώσεις , απόψεις και τον βαθμό εξοικείωσης  των επισκεπτών με τον Ελληνικό πολιτισμό. Ειδική μνεία έγινε στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Οι μαθητές μας κατάφεραν να συλλέξουν πλούσιο γλωσσικό input και  να ανταποκριθούν σε επικοινωνιακές καταστάσεις της πραγματικής ζωής. Οι απαντήσεις θα επεξεργαστούν για να γίνουν στη συνέχεια μάθημα εργασίας μεταξύ των μαθητών στα Κ.Ξ.Γ.

Εκπαιδευτικάοφέλητου ‘Your Thoughts on Greece’

«Όσα πρέπει να κάνουμε αφού τα μάθουμε, τα μαθαίνουμε κάνοντάς τα» ,

Αριστοτέλης.

Γνωρίζουμε πως η μάθηση γίνεται αποτελεσματική μόνο όταν ο μαθητής αποκτά την επιθυμία να εμπλακεί και να απορροφήσει τη γνώση. Γνωρίζουμε επίσης πως η φιλοσοφία της βιωματικής εκπαίδευσης κάνει πρωταγωνιστή τον ίδιο τον μαθητή ο οποίος μαθαίνει μέσα από το βίωμα και ο καθηγητής διατηρεί έναν υποστηρικτικό ρόλο.

Δράσεις όπως το ‘YourThoughtsonGreece’ βοηθούν τους μαθητές μας να μαθαίνουν και να επικοινωνούν σταΑγγλικά ευχάριστα και αβίαστα και ταυτόχρονα ενισχύει όλες τις Δεξιότητες του 21ου Αιώνα:  Επικοινωνία – Συνεργασία  – Δημιουργικότητα – Καινοτομία – Κριτική Σκέψη – Διαχείριση Χρόνου – Λήψη Πληροφοριών – Επίλυση Προβλημάτων – Ομαδικότητα – Αυτοπεποίθηση.

 

Ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετείχαν στο project, την εμπνεύστρια του εγχειρήματος, Ειρήνη Στρούμπα-Ξανθέα,καθώς και τους εκδοτικούς οίκουςBurlingtonbooks, HamiltonHouse, GrivasPublicationsκαιMMpublicationsοι οποίοι στάθηκαναρωγοίμας και συνετέλεσαν στην επιτυχία του εγχειρήματός μας.

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Νάσια Κρανιά (Πύλη)

HELLO’ (Μπαμπάνη Κων/να – Τρίκαλα)

 ΜΑΡΙΤΑ Δ. ΤΑΧΟΥ (Περσεφόνης – Τρίκαλα)

WelcometoKnowledge–Πέννυ Καλογήρου – Λαγούδη (Καλαμπάκα)

Nasia Ok (1)

Nasia Ok (3)

Nasia Ok (4)

Nasia Ok (5)

Nasia Ok (6)

Nasia Ok (7)

Nasia Ok (8)

Nasia Ok (9)

Nasia Ok (10)

Nasia Ok (11)

Nasia Ok (12) Nasia Ok (13) Nasia Ok (14)

Nasia Ok (15)

Nasia Ok (16)

Nasia Ok (17)

Nasia Ok (18)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…