smirni

Έκρηξη σημειώθηκε στη Σμύρνη κοντά σε δικαστήριο. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ότι ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος του δικαστηρίου σκοτώθηκαν.

Νωρίτερα, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο φερόμενους ως δράστες της επίθεσης και αναζητούν έναν τρίτο.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ δήλωσε ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών, ανατιναχθεί.

«Ξέσπασε σύγκρουση όταν δύο αστυνομικοί μας προσπάθησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας μπροστά στο δικαστήριο Μπαϊρακλί. Σε αυτή τη σύγκρουση τρομοκράτες ανατίναξαν το αυτοκίνητο-βόμβα και προσπάθησαν να διαφύγουν», ανέφερε ο Αϊγιλντίζ σε συνέντευξη Τύπου η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας.

Ο Αϊγιλντίζ επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο από τους δράστες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε ότι με βάση την ποσότητα του οπλισμού που ανακαλύφθηκε προκύπτει πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ενέργεια.

«Βάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ωμότητα», είπε ο Καϊνάκ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που αναμεταδόθηκαν απευθείας.

Ο Καϊνάκ επέμεινε ότι η σημερινή επίθεση, δεν θα ωθήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία και στο Ιράκ.

Πηγή: ert.gr, Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…