aimodosia-2

Πράξη αγάπης και προσφοράς η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία στους Γόμφους χθες Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017.

Το «παρών» έδωσαν & ο δημ. σύμβουλος κ. Βύρων Κατσίβελος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γόμφων κ. Σάκης Ποντίκας κι ο τοπικός σύμβουλος κ. Σάκης Κιάφας.

Οι κάτοικοι των Γόμφων & παρά του γεγονότος ότι οι περισσότεροι εξ αυτών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ταλαιπωρούντο  από ιώσεις, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, & συνέρρευσαν χθες στον χώρο του ΚΑΠΗ την προγραμματισμένη ώρα, όπου κλιμάκιο του Γ.Ν. Τρικάλων, βοήθησε στο να συγκεντρωθούν οι πρώτες φιάλες, για την σύσταση «Τράπεζας αίματος».

Ο στόχος επετεύχθη, αφού ο Σύλλογος με την παρθενική αυτή εθελοντική αιμοδοσία, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τους κατοίκους, ώστε οι εθελοντές την επόμενη φορά να γίνουν πιο πολλοί, ενδυναμώνοντας τη νεοσυσταθείσα «Τράπεζα Αίματος».

Πλέον αρχίζει να γίνεται κατανοητό, ότι   εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει, ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του χωρίς καμία κοινωνική πίεση, ανώνυμα, χωρίς αμοιβή ή αντάλλαγμα, την ώρα που αυτός αισθάνεται καλά και όχι την ώρα της ανάγκης.

Πως η αιμοδοσία, αποτελεί την πιο μεγάλη, την πιο ασύγκριτη αλτρουϊστική πράξη αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Μια προσφορά τόσο ανώδυνη αλλά και τόσο χρήσιμη. Ο εθελοντής αιμοδότης αντιλαμβάνεται την αιμοδοσία ως κοινωνικό χρέος και συμμετέχει ενεργά, στην επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος.

Η προσφορά αίματος είναι χρέος όλων μας!!!

aimodosia-1 aimodosia-3 aimodosia-4

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…