ag-nektarios-arxiki

Με  ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην πόλη των Τρικάλων, η εορτή του Αγίου Νεκταρίου «Μητροπολίτου Πενταπόλεως του εν Αιγίνης του Θαυματουργού», στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό των Τρικάλων.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Εν συνεχεία ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, την οποία τέλεσε ο κ. Χρυσόστομος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης & Σταγών κ. Αλεξίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Το απόγευμα της ιδίας, εψάλει ο Μεθέορτος και Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αρσενίου του εκ Φαρσάλων της Καππαδοκίας και τα Εγκώμια του Αγίου Νεκταρίου. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νεκταρίου, Χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και  το βράδυ τελέστηκε ξανά Ιερά Αγρυπνία.

Την εορτή του Αγίου τίμησαν με την παρουσίας τους ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Βουλευτές του Νομού, καθώς και πλήθοι πιστών που συνέρρευσαν για να  ζητήσουν την βοήθεια των Αγίων, ενώ σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες τέθηκε προς προσκύνηση, τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου Αρσενίου.

Βόπης Αναστάσιος

 

ag-nektarios-3 ag-nektarios-4 ag-nektarios-5 ag-nektarios-6 ag-nektarios-7 ag-nektarios-8 ag-nektarios-9

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…