athina-arxiki

Το «παρών» έδωσε  ο Δήμος Τρικκαίων στο e-health Forum 2016 στην Αθήνα(25-26 Οκτωβρίου), με δύο θέματα που προωθούν τη Δημόσια υγεία και συμβάλλουν στο αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού!

– Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.
– Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών.

Στο συνέδριο, μετείχαν από τα Τρίκαλα,  μαζί με τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου, ο κ. Μιχάλης Λάππας, (Χειρ. Οδοντίατρος, Δημ. Σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα εθελοντισμού και υγείας), υπεύθυνος εκπρόσωπος Δήμου Τρικκαίων στο ΕΔΔΥΠΠΥ,  η κ. Ελένη Πολύζου, (Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ Γ. Ν. Τρικάλων Επίτιμη Διδάσκουσα ΣΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Συντονίστρια Τομέα Υγείας Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων) & Παναγιώτης Σακελλαρίου & Βέρα Μπαλαμίτσα, μέλη των εθελοντών Τρικάλων.

athina-1

Φέτος η διοίκηση του HL7 Hellas τέθηκε επικεφαλής μαζί με την ομάδα του eHealth Forum και συνεργασία με τους φορείς ECHAlliance, Ελληνικό Δίκτυο EIP on AHA, Ιατρική Εταιρεία Αθηνών και Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), IHE Europe, EHTEL, HL7 International, Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), Open Health Alliance και Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) διοργάνωσαν το eHealth Forum 2016.

athina-2

Με το όρο ηλεκτρονική Υγεία (eHealth), αναφερόμαστε σε όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση της Ιατρικής και  στην Υγεία  με την ευρύτερη έννοιά της.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., η  eHealth ορίζεται ως η χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την παροχή πληροφοριών, πόρων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την υγεία.

athina-3

Η όλη αυτή επανάσταση στον τεχνολογικό τομέα, είναι πάρα πολύ χρήσιμη σε όλους τους εμπλεκόμενους με την υγεία φορείς στο μέγεθος που εμπλέκεται ο κάθε ένας και μεταξύ αυτών και στους Δήμους.

Οι Δήμοι ασχολούνται εδώ και αρκετά χρόνια με την πρόληψη και την αγωγή υγείας, με θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Δημόσια υγεία και γενικότερα με την προαγωγή της υγείας μια και στα όρια της επικράτειάς τους μπορούν να επηρρεάσουν τους περισσότερους από τους παράγοντες που επηρρεάζουν την υγεία, όπως είναι οι κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες και οι περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως είναι το φυσικό και αστικό περιβάλλον, οι μεταφορές, οι συνθήκες υγιεινής στις πόλεις, η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό κλπ.

Η ηλεκτρονική υγεία με τις δυνατότητες που παρέχει είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στην άσκηση της πολιτικής τους στους τομείς αυτούς καθώς παρέχεται η δυνατότητα, ανάλογα με τον σχεδιασμό που έχουν κάνει , να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων για καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών τους, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, μόρφωση, οικονομική κατάσταση  και γεωγραφικά όρια, συμβάλλοντας στην εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία.

Κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, μπορούν να έχουν ιατρική βοήθεια μέσω της τηλεϊατρικής, πληροφορίες που έχουν σχέση με την υγεία μπορεί να μεταδίδονται άμεσα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκπαίδευση σε θέματα υγείας μπορεί να παρέχεται εξ αποστάσεως, οι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε αυτούς μπορούν να εκπαιδεύονται εξ αποστάσεως και να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες που χρειάζονται.

Με στοιχεία από:ehealthforum.org

 

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…