f1-in-schools-copy

Η Ελληνική Ομάδα INFINITE RACING είναι η πρωταθλήτρια στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας με την στήριξη της Mercedes Benz Ελλάς

Η 5μελής ομάδα INFINITE RACING των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης που υποστήριξε η Mercedes-Benzστο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Οστιν του Τέξας σήκωσε την Ελλάδα ψηλά: Ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου καικατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάνοντάς μας όλους περήφανους για αυτήν την καταπληκτική επιτυχία!

Επιπλέον, η Πρωταθλήτρια Ομάδα κέρδισε ακόμα δύο διακρίσεις,το «Pressure Challenge Award» και το Team Website Award» ενώ το μονοθέσιο της έσπασε μία φορά το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας!

Ως περήφανος χορηγός της ομάδας Infinite Racing, ηMercedes-Benz στάθηκε δίπλα στα «δικά της» παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα και εύχεται οι επιτυχίες για τις Ελληνικές ομάδες να μην σταματούν ποτέ, όπου και σε όποιο επίπεδο κι αν αγωνίζονται!

Ο Διαγωνισμός «F1 in Schools» είναι ο μεγαλύτερος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά . Πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.

Το αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Δουλεύοντας σε ομάδες 3-6 μελών, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών & διαχείρισης πόρων και αναζητά ενεργά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους.

Με τον τρόπο αυτό, η εκπαίδευσή τους σε διάφορους τομείς γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, ενώ πέραν της μαθησιακής πλευράς προάγεται η ομαδικότητα και η συνεργασία.

thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…