Dritseli

Η σημερινή μέρα μας αφορά όλους και όλες. Τα συγκλονιστικά στοιχεία που δίνει ο ΟΗΕ σχετικά με την αύξηση των γυναικοκτονιών αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ουσιαστικά αποτελούν τον καθρέφτη της κοινωνία μας και σίγουρα την εικόνα αυτή, όχι μόνο δεν την επιθυμούμε αλλά θα παλέψουμε να την αλλάξουμε κιόλας.

Η περίοδος από τον Μάιο του 2020 κα μετά έχει αυξήσει δραματικά τα περιστατικά βίας. Στη βία κατά των γυναικών όλες είναι ευάλωτες καθώς δεν εξαιρούνται γυναίκες με υψηλό εκπαιδευτικό ή οικονομικό επίπεδο ούτε άλλες. Η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί κοινωνική και όχι ατομική ευθύνη. Υποχρεωνόμαστε όλοι να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή του.

 Επιπλέον, η Πολιτεία επιβάλλεται να ενσκύψει πιο επισταμένα πάνω από το πρόβλημα και άμεσα να προχωρήσει στις εξής παρεμβάσεις:

 -Ενίσχυση του Δικτύου Δομών (Συμβουλευτικά Κέντρα & Ξενώνες Φιλοξενίας) για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και επέκτασή του σε όλη την Ελλάδα.

-Μονιμοποίηση των Δομών και ένταξή τους στον τακτικό προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης ή των ΟΤΑ.

-Πρόληψη από μικρή ηλικία, μέσω ειδικών μαθημάτων στα σχολεία για την ισότητα των φύλων.

-Δημιουργία προγραμμάτων θεραπευτικής αντιμετώπισης για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικών αδικημάτων, όπως προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

 Η σιωπή είναι ανοχή.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ Φοβόμαστε

Παναγιώτα Δριτσέλη

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή 6/10 η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα στη Μουριά