Σινάνης Δημ Καλ κας copy

Μαχιά Βάσω 2 Της Βασιλικής Μαχιά

Την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Καλαμπάκας, κύριος Χρήστος Σινάνης, μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να κάνει κάποιες συναντήσεις με κρατικούς παράγοντες για την επίλυση προβλημάτων του δήμου. Την επόμενη ημέρα έδωσε συνέντευξη τύπου με την οποία ενημέρωσε τους δημοσιογράφους  για την εξέλιξη των συναντήσεων που είχε.
Ο δήμαρχος Καλαμπάκας ξεκίνησε την συνέντευξη με το θέμα της γέφυρας της Διάβας, κομμάτι της οποίας κατέρρευσε τον προηγούμενο μήνα έπειτα από έντονη βροχόπτωση στην περιοχή. Κατέθεσε ο ίδιος στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον φάκελο  με τίτλο «Χρηματοδότηση,  Έργο,  Αποκατάσταση – Γέφυρα Διάβας». Ο προϋπολογισμός του έργου έχει ορισθεί σε τρία υποέργα:

  1. Αποκατάσταση φερόντων στοιχείων, προστασία θεμελίων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, αποκατάσταση αγωγού αποχέτευσης. (3.000.000Ε)
  2. Συμπλήρωση αναχωμάτων για την διευθέτηση της κοίτης. (600.000)
  3. Τοποθέτηση ελαστομεταλλικών εφεδράνων, επισκευή αρμών διαστολής, κατασκευή πεζοδρομίου. (1.000.000)

Το έργο αυτό θα στοιχίσει στο σύνολο 4.600.000Ε. Ο κύριος Στρίντζης, αναπληρωτής υπουργός Υποδομών,  δεσμεύτηκε  στον κο Σινάνη πως το έργο θα έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό ως τις 25 Μαρτίου. Την δημοπράτηση του έργου θα κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κος Σινάνης μαζί με τους 3 βουλευτές του τόπου μας συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Φίλη, και συζήτησαν για το θέμα της Μητρόπολης . Είναι γνωστό πως οι Ιερές Αρχές του τόπου έχουν αποφασίσει την λειτουργία και μονιμοποίηση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι πως εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχει βγει το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Ο κος Φίλης δεσμεύτηκε πως με την πρώτη ευκαιρία θα φέρει ο ίδιος το θέμα στη Βουλή.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η τοποθέτηση κεραιών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone εντός της Καλαμπάκας. Οι βουλευτές της περιοχής μας είναι  ενήμεροι για το θέμα, στέκονται στο πλευρό των κατοίκων  κι ερευνούν τις διατάξεις του νόμου προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, όπως μας ενημέρωσε ο κος Σινάνης.

Ο δήμαρχος Καλαμπάκας στη συνέχεια μίλησε για τοπικά προβλήματα που προσπαθούν να λύσουν αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα όπως στις παραπάνω περιπτώσεις. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις χρόνιες και παλαιές δικαστικές διαμάχες που αντιμετωπίζει ο δήμος και τις οικονομικές επιβαρύνσεις που επιφέρουν σε αυτόν, καθώς το ποσό ανέρχεται πλέον σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ένα άλλο πρόβλημα είναι το «Νέο σχέδιο πόλεως», το οποίο μετρά ήδη είκοσι έτη . Τα σπίτια που εντάσσονται σε αυτό, από τους πρόποδες των Μετεώρων έως την οδό Τρικάλων, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθ’ ότι  το χειμώνα γεμίζουν λάσπες και το καλοκαίρι σκόνη λόγω  του ότι δεν έχει γίνει ακόμη ασφαλτοδρόμηση στην περιοχή τους. Ο δήμος Καλαμπάκας, διεξάγει μελέτη για τα όμβρια ύδατα και προσπαθεί να βρει άμεσα λύση προκειμένου να φτιαχτούν οι δρόμοι και να λυθεί το πρόβλημα, καθώς η υπομονή των κατοίκων έχει αρχίσει πλέον να εξαντλείται .

Τέλος, ο κος Σινάνης τόνισε πως στον δήμο Καλαμπάκας γίνεται σκληρή, ομαδική δουλειά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης για την συνεχή και σωστή ενημέρωση που προσφέρουν.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…