Αδέσποτα Αρχική  009 copy

Sakis Του Σάκη Γιώτα.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης κλήθηκαν οι πρόεδροι των Τ.Κ., προς ενημέρωσή τους, από τους αρμόδιους υπαλλήλους  του τμήματος  Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου, σχετικά με τον «Κανονισμό Διαχείρισης Αδέσποτων»(κατά κανόνα σκύλων) ύστερα και  από καταγγελίες συνδημοτών μας.

Οι αρμόδιες υπάλληλοι της ΤΟΑ, ήδη με τον τελευταίο λογαριασμό της  ΕΥΔΑΠ, ξεκίνησαν καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών, αποστέλλοντας ταυτόχρονα & ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον εν λόγω Κανονισμό.

Επιγραμματικά, ειπώθηκε ότι το σημαντικό απαραίτητο βήμα του κάθε ιδιοκτήτη είναι να δώσει έμφαση στα παρακάτω 4 βασικά ζητήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

  • Στείρωση
  • Εμβολιασμός
  • Αποπαρασίτωση
  • Τσιπάρισμα (ταυτότητα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία του ζώου.

Με την υποχρέωση αυτή ο ιδιοκτήτης, θα  επιβαρυνθεί  με ένα ποσό, που υπολογίζεται περίπου στα  150€.

Το «μπαλάκι» στους Προέδρους

Πρόταση της ΤΟΑ, οι πρόεδροι των Τ.Κ. (αφού προηγουμένως ενημερώσουν τους συγχωριανούς τους)να αναφέρουν – καταγγέλουν στην αρμόδια Υπηρεσία, περιστατικά γενικά με αδέσποτα ή σκύλους που κυκλοφορούν εκτός των ορίων της κατοικίας, κάτι που βάσει του Κανονισμού απαγορεύεται.

Η ΤΟΑ με τη σειρά της θα αναλαμβάνει να ενημερώνει την Φιλοζωική,  που από κοινού με την Αστυνομία θα επιλήπτονται του θέματος, καταλογίζοντας & τα ανάλογα πρόστιμα.

Προτάσεις που προκάλεσαν την αντίδραση της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων προέδρων, κατά πρώτον  για τα πρόστιμα & κατά δεύτερον για το κόστος που θα αναλάβει ο Δήμος για στείρωση, εμβολιασμό, αποπαρασίτωση & τσιπάρισμα, που για το κάθε ζώο θα στοιχίσει κοντά στα 300€. Αυτή ήταν & πρόταση της προέδρου της Φιλοζωικής, Βάσως Μπαρτολότα.

Από μέρος των προέδρων έγινε πρόταση,  να βρεθεί δημοτικός  χώρος στον οποίο θα στεγασθούν & φυλαχθούν τα αδέσποτα(να σημειώσουμε …για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Δήμος), κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με τον Κανονισμό, ο οποίος προβλέπει φύλαξη με χρονικό όριο ενός μηνός & όχι μόνιμη εγκατάσταση.

Ο δήμαρχος κ. Μαράβας με τη σειρά του τόνισε ότι, είναι ένα δύσκολο ζήτημα, δεν πρέπει να φτάσουμε στα άκρα. Χρειάζεται υπομονή & σωστή διαχείριση, ενώ θα πρέπει ο Δήμος να κινηθεί προς την κατεύθυνση ένταξης των «αδέσποτων» σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Από την όλη συζήτηση δεν προέκυψε κάποια μόνιμη απόφαση, παρά μόνο του ότι οι πρόεδροι θα πρέπει να συνεχίσουν την  ενημέρωση των πολιτών, να γίνει όσο το  δυνατόν ακριβέστερη καταγραφή των «αδέσποτων» & στην επόμενη συνάντηση να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Αδέσποτα 1 copy

Αδέσποτα 2 copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το πρόγραμμα Εορτασμού στα Τρίκαλα στις 9/5, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης,  κατά του Ναζισμού και Φασισμού

  Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικ…