ΕΠΑΛ 4

Την Τρίτη 15 Μαρτίου περιβαλλοντική ομάδα 31  μαθητριών και μαθητών από το ΕΠΑΛ Πύλης πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κρεστένων  στο Νομό Ηλείας.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής, με θέμα «Τα τοπικά προϊόντα του Δήμου Πύλης Τρικάλων» το οποίο εκπονείται από την Περιβαλλοντική Ομάδα του ΕΠΑΛ Πύλης.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης, υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα «Τα τοπικά προιόντα της Ηλειακής Γής» με το συντονισμό και την εποπτεία των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν το ΚΠΕ Κρεστένων. Παράλληλα έγινε προβολή των τοπικών προϊόντων του νομού μας, μέσα από υλικό του Δήμου Πύλης, που δόθηκε στους υπευθύνους του ΚΠΕ Κρεστένων και από εργασίες των μαθητών με το παραπάνω περιεχόμενο.

Συνοδοί καθηγητές ήταν ο Διευθυντής του Σχολείου Στέφανος Τσιούνης ΠΕ09, οι εκπαιδευτικοί  Αλετρά Θεονύμφη  ΠΕ09 και  Τσιάτσιος Αθανάσιος ΠΕ17.03.

Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα έγινε παρουσίαση του προγράμματος στους μαθητές στην αίθουσα προβολών κατόπιν περιήγηση στους περιβάλλοντες χώρους του ΚΠΕ. Οι μαθητές είδαν από κοντά τον τρόπο παρασκευής σαπουνιού  με ελαιόλαδο και ενημερώθηκαν για την σημασία των τοπικών προϊόντων στην καθημερινότητα μας, στην υγεία μας και στην οικονομική ευημερία και ανάπτυξη ενός τόπου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διακρίνουν ένα τοπικό προϊόν από ένα προϊόν ξένης προελεύσεως και να εμφανίζουν  διάφορες άλλες πληροφορίες για το προϊόν, χρησιμοποιώντας το ραβδωτό κώδικα τους.

Την δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε:

– Επίσκεψη στον Πύργο Ηλείας όπου οι μαθητές γνώρισαν από κοντά την πόλη του Πύργου υλοποιώντας το  Περιβαλλοντικό Μονοπάτι του προγράμματος του ΚΠΕ Κρεστένων «Η σταφιδοκαλλιέργεια και η αστικοποίηση του Πύργου».

– Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.

– Επίσκεψη στο Κέντρο του Πύργου.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η φιλοξενία των μαθητών μας από το προσωπικό του Κ.Π.Ε. ήταν άριστη και οι υπεύθυνοι του προγράμματος σχεδίασαν πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά και να επιβραβεύσουν τόσο τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους όσο και τον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Κρεστένων  Κο Γαβρά Πέτρο και τους συνεργάτες του για την φιλοξενία. Επίσης, τον Δήμο Πύλης και τον Δήμαρχο Κο Μαράβα για την ευγενή προσφορά υλικού προβολής των τοπικών προϊόντων του Νομού μας.

ΕΠΑΛ 1

ΕΠΑΛ 2

ΕΠΑΛ 3

ΕΠΑΛ 5

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…