mpoukalia-deco-900x675

Πόσα γυάλινα δοχεία πετάς ενώ θα μπορούσες να τους δώσεις νέα ζωή; Γυάλινα μπουκάλια από αναψυκτικά, μπύρες και νερό, φιάλες κρασιού, βαζάκια από μαρμελάδα, τουρσί και πολλά ακόμη γυάλινα δοχεία μπορούν να χρησιμεύσουν ως διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι και το μπαλκόνι σου. Το Goddess.gr σου δείχνει έξυπνους τρόπους για να τα χρησιμοποιήσεις ως διακοσμητικά ή χρηστικά στοιχεία. Από εσένα το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση και φαντασία. Ιδού 4 τρόποι για να δώσεις νέα ζωή σε γυάλινα μπουκάλια και δοχεία.

Μικρές ανθοσυνθέσεις

Μια εύκολη αλλά εντυπωσιακή ιδέα είναι να βάψεις τα μπουκάλια και να δημιουργήσεις όμορφα χρωματιστά ανθοδοχεία. Επίλεξε παστέλ χρώματα, παίξε με μεγέθη και ύψος και δημιούργησε όμορφες ανθοσυνθέσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις έτοιμες κατασκευές που βρίσκεις σε ανθοπωλεία και καταστήματα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα πετύχεις με την τεχνική του ντεκουπάζ.

Ένας μικρός βοτανόκηπος για την κουζίνα σου

Τα μικρά βαζάκια μπορούν άνετα να χρησιμεύσουν σαν γλαστράκια για βότανα που καθημερινά χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου. Φύτεψε μέσα σε αυτά μαϊντανό, κόλιαντρο, βασιλικό, θυμάρι και όποιο άλλο βότανο και μυρωδικό επιθυμείς και φτιάξε το δικό σου βοτανόκηπο στο σπίτι. Μπορείς να βάλεις τα βάζα μέσα σε ένα καφάσι και με ετικέτες να αναγράψεις πάνω σε κάθε δοχείο περί τίνος πρόκειται ώστε να τα βρίσκεις με μια ματιά.

Φτιάξε όμορφα φωτιστικά ή φαναράκια

Μια κλασική αλλά πραγματικά εντυπωσιακή και όμορφη ιδέα είναι η δημιουργία πορτατίφ ή φαναριού. Η δεύτερη ιδέα είναι πανεύκολη. Απλά στολίζεις ένα άδειο βάζο με κορδέλες ή ζωγραφίζεις πάνω σε αυτό και μέσα τοποθετείς ένα κερί. Από την άλλη τα μπουκάλια μπορούν να σου δώσουν μια πρωτότυπη βάση για ιδιαίτερο πορτατίφ. Υιοθέτησε την ιδέα!

Γυάλινος φράχτης για τις γλάστρες ή τον κήπο

Με τα γυάλινα μπουκάλια μπορείς να φτιάξεις έναν όμορφο αυτοσχέδιο φράχτη στον κήπο σου ή στις γλάστρες σου, ειδικά αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα φυσικό χώρισμα. Απλά τα στερεώνεις με την μύτη μέσα στο χώμα, βαθιά. Για πιο όμορφο αποτέλεσμα μπορείς να τα βάψεις σε χρώματα της αρεσκείας σου.

Πηγή: goddess.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…