man

Σε προληπτικό δειγματοληπτικό έλεγχο covid 19 με την μέθοδο PCR (μοριακού test), υποβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Πύλης, από κινητή μονάδα της ΚΟΜΥ Τρικάλων, οι υπάλληλοι που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας & συγκεκριμένα στο αμαξοστάσιο του Δήμου, ύστερα από επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επόπτριας της ΚΟΜΥ Τρικάλων του ΕΟΔΥ, κας Δήμητρας Νάτσινα, σε συνεργασία με  τον Δ. Πύλης, στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης με σκοπό την προστασία της ατομικής υγείας των υπαλλήλων & ταυτόχρονα του περιορισμού της διασποράς του κορωνοιού.

Στον χώρο του αμαξοστασίου έγινε ενδελεχής απολύμανση από ειδικό κλιμάκιο της Περιφέρειας, ενώ τα αποτελέσματα του προληπτικού δειγματοληπτικού ελέγχου της Παρασκευής, αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα.

througth-Drive-TEST-16-12-2020-5Να ενημερώσουμε επίσης πως η πολύ σημαντική & επιτυχημένη δράση «Drive through testing», που εφαρμόστηκε στις πρωτεύουσες των Νομών, θα λάβει χώρα & στους μικρότερους Δήμους των Νομών, καθώς σύμφωνα & με την κα Νάτσινα,  με τον τρόπο αυτό προστατεύονται οι πολίτες, που δεν χρειάζεται να εισέρχονται για ελέγχους μέσα στα Νοσοκομεία, ενώ παράλληλα  διευκολύνεται  σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού που δεν θα απασχολείται πλέον με τη λήψη δειγμάτων.

Αρκετά ανησυχητική είναι η κατάσταση ειδικά στο ΝΑ πεδινό κομμάτι του Δ. Πύλης, καθώς το ιικό φορτίο στην περιοχή έχει χτυπήσει κόκκινο, μιας και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid 19, έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, δίνοντας μέχρι τώρα τρεις τουλάχιστον θανάτους & αρκετές διασωληνώσεις σε ασθενείς που νόσησαν από τον ύπουλο ιό.

Γεγονός που κάνει πλέον την καθολική χρήση μάσκας & την τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου που επιβάλλει ο κορονοϊός & έχουν γίνει γνωστά από τον ΕΟΔΥ, πιο επιτακτικά από ποτέ!

test (2)

test (3)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…